Kayseri'nin Sarız ilçesi Yeşilkent Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası Uzunlu, 20 Şubat'ta kalp krizi geçirdi. Göksun Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından 112 acil servis ekiplerince Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Uzunlu'nun beyin ölümü, dün gerçekleşti.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale ile görüşen ailesi, Uzunlu'nun organlarını bağışlama kararı aldı.

Bunun üzerine yaklaşık 2 saat süren operasyonla Uzunlu'nun karaciğeri Malatya'da, böbrekleri ise Gaziantep'te nakil bekleyen hastalara gönderilmek üzere alındı.

Kardeşinin organlarını nakil arabalarına kadar taşıyan ağabey Selçuk Uzunlu, daha önce yeğeni de organ nakli beklediği için nakil bekleyenleri çok iyi anladığını dile getirdi. Uzunlu, şöyle konuştu:

"Yeğenim Erdem Uzunlu'nun kalp nakli için 3 yıl bekledik. Sonunda kalp nakli oldu. Biz, yeğenim için getirilen organların olduğu çantayı taşımadık ama getirenlerden teslim aldık. Organ nakli sayesinde yeğenimiz hayatına kavuştu. Organ naklinin ardından uzun bir süre yaşadı ama o da Allah'ın takdiri, yeğenimi kaybettik. Kardeşimin de birilerine can vermesi için tüm akrabalar, organ bağışı kararı verdik. Organlarını ben taşıdım çünkü organ bekleyenlere çabuk gitsin diye. Kardeşimin organları, canlıydı. Canlı organları kucakladım, teslim ettim."

HABER FOTOĞRAFLARI

Ameliyatı gerçekleştiren Gaziantep Sanko Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da ameliyatın yaklaşık 2 saat sürdüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Donörden alınan böbrekler, Gaziantep'te organ bekleyen hastalara gönderilecek. Karaciğer ise Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildi. Bu yapılan güzellik, ailemize aittir. Bizler, sadece onların sevap işlemelerine yardımcı oluyoruz."