Otizm nedir sorusu yakınlarında görülen bazı belirtilerin dikkat çekmesi ile ortaya çıkar. Otizm, kişilerin, sözlü ve sözsüz iletişimini, dil konusundaki gelişimini olumsuz yönde etkileyen beyinsel gelişim bozukluğudur. Ciddi belirtiler veren rahatsızlığın ciddi bir eğitim ve ilgi ile aşılabilmesi, hafifletilmesi mümkündür. Otizm derneği de bu amaçla destek veren bir kurumdur. İstanbul Otizm, pek çok dernekle fikir alışverişi durumundadır. Otizmli bireylerin özellikle de çocukların yoğun ilgiye ve özel eğitime ihtiyaç duyması, bu tür derneklerin ortaya çıkmasında en önemli etkendir.

Otizm Nedir?

Otizmden, kişilerde farklı konularda özellikle beyin aktivitelerinin ve dil gelişiminin problemli olduğu durumlarda söz edilebilir. Farklı belirtilerle kendisini gösteren rahatsızlık çocukluk döneminde sinyaller vermeye başlayabilir. Motor becerilerinde zayıflık olması, sebepsiz tekrarlayıcı eylemler, öfke krizleri, kendisine ve çevresindekilere zarar verme gibi durumlar otizm belirtisi olabilmektedir. Belirtilerin sadece birinin olması daha detaylı bir araştırma gerektirebilir.

Otizm Nasıl Bir Rahatsızlıktır?

Otizmin, kalıtımsal kökeni olduğu yönünde düşünceler mevcuttur ama buna rağmen karışıklık söz konusudur. Nadir görülen mutasyonlardan oluşabileceği gibi çoklu gen etkileşimlerinden de meydana gelebilir. Toplum üzerinde otizm oranı 1000 kişiden 6 kişi olarak belirtilmiştir. Bu oran otizmi, hemen hemen yaygın hale gelmiş bir rahatsızlık olarak kabul ettirebilir. Otizmin en ilginç yanlarından bir tanesi de erkeklerde daha sık görülüyor olmasıdır. Bu oran kadınlara göre 4 kat daha fazladır. Doğumdan sonraki ilk iki sene içindeki davranışlar, ailelerin dikkatini çeker ve aileler böylece doktorla görüşme yaparlar. Neticesinde eğitim ve tedavi planlarıyla devam eden bir süreç hem aileyi hem çocuğu beklemektedir.

Otizm Derneği İşlevleri

Otizm, özel ilgi gerektiren bir rahatsızlıktır. Ailelerin bu durumla bir destek olmadan baş etmeleri oldukça güçtür. Otizm dernekleri, bu noktada devreye girer. Bağış üzerine gelir elde eden dernekler ve vakıflar, otizmli çocukların, bireylerin özel eğitimlerini sağlayabilmesi için merkezler inşa edilmesine olanak sağlar. Bu merkezlerde kişiler, eğitimli hocaları ile özel ilgi ile eğitilirler ve böylece tedavi sürecine ciddi anlamda destek olunur. Bu nedenle bu özel kurumların değeri çok iyi bilinmelidir. İstanbul Otizm, size en iyi tedavi seçeneklerini sunarken, aynı zamanda derneklerle iletişime geçmenizde de yardımcı olabilir.