Yaşadığı böbrek rahatsızlığı nedeniyle 6 yıl diyalize giren ve çok sevdiği basketboldan da uzak kalan genç antrenör Ozan Buluş, kadavradan yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştuktan sonra ameliyatını yapan Prof. Dr. Murat Sözbilen ile potada kozlarını paylaştı.
İzmirli basketbol antrenörü Ozan Buluş, bundan 6 yıl önce 29 yaşındayken böbreklerinden rahatsızlandı. Rahatsızlığı nedeniyle 6 yıl aralıksız diyalize giren ve bu süreçte ayaklarında diyalizden kaynaklanan nörotapi oluşan genç antrenör, çok sevdiği basketboldan da uzak kaldı. Aynı zamanda kalp rahatsızlıklarıyla da boğuşan Ozan Buluş, bundan 5 ay önce bir kadavradan organ bulunmasıyla nakil süreci başladı.
Kendini İzmir Üniversitesi Hastanesi Karaciğer ve Böbrek Nakli Başkanı Prof. Dr. Murat Sözbilen ve ekibine emanet eden genç antrenör, yaşadığı sıkıntılı günleri geride bırakarak o çok sevdiği parkelere döndü. Mavişehir Spor Kulübü’nde çocuklara basketbol kursu veren antrenör Ozan Buluş, geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret eden Prof. Dr. Murat Sözbilen ile kısa bir de basketbol maçı oynadı. Nakilden sonra yaşadığı 10-15 günlük sıkıntılı süreci atlattığını belirten Ozan Buluş, “2 aylık bir istirahatten sonra normal hayatıma geri döndüm. Ayaklarım düzeldi, her şey yoluna girdi. ‘Yeniden hayata dönme’ kavramını tam anlamıyla yaşadım” dedi.
“ORGANLARINIZ HEBA OLMASIN”
Organlarını bağışlayan insanlara büyük minnet duyduğunu ifade eden başarılı antrenör, organ bağışı konusunda tereddüt yaşayanlara, “Umarım benim gibi olan hastalar bir an önce organ alıp eski hayatına dönebilir. Hayatta her şey çok güzel. Hayatın zorluklarını yaşayıp tekrar hayata dönebilmek müthiş bir duygu. Bu hayat hepimiz için bir gün son bulacak. Son bulduğunda bile birilerini güldürebiliyorken bunu yapalım lütfen. Çok zor bir karar belki ama birileri ağlıyorken, birilerini hayata döndürebiliyorsunuz. Lütfen organlarınızı bağışlayın. Organlarınız başka insanlara şifa olabilecekken heba olup gitmesin. İnsanlardan tek isteğim bu” diye seslendi.
“BİR ORGAN, BİR İNSAN DEMEK”
Oynadığı oyunla, nakil ameliyatlarındaki başarısı kadar basketbolda da iyi olduğunu gösteren İzmir Üniversitesi Hastanesi Karaciğer ve Böbrek Nakli Başkanı Prof. Dr. Murat Sözbilen ise Ozan Buluş’un daha önce de kalp kapağından ameliyat geçirdiğini hatırlatarak, “Çok sıkıntılı 10-15 gün geçirdi hastanemizde. Kendisi aktif bir sporcu, basketbol eğitmeni böyle birini topluma kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mesleğine dönebildi, mesleğinde çok büyük zorluklar yaşıyordu kendisi. Şuan çok iyi basketbolcular yetiştiriyor” dedi.
Nakil için organ bulmakta zorlandıklarını kaydeden Prof Dr. Sözbilen, “Bir organ, bir insan demek. O bir insan da yüzlerce insan yetiştirebiliyorsa topluma çok büyük katkımız var diye düşünüyorum” şeklide konuştu.