Yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başlayıp başlamayacağı, okulların açılıp açılmayacağı ile ilgili sorular Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla cevabını buldu. Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Okulların 6 Eylül'de tam zamanlı olarak açılacağını" söyledi. "Aşının zorunlu olmayacağını" söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Aşı olmayan öğretmenlerden ve eğitim çalışanlarından haftada 2 defa PCR testi isteneceğini" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

 “Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz” 

SOSYAL MEDYaDA BÜYÜK TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aşının zorunlu olmadığını ama PCR testinin hem de haftada 2 defa zorunlu olduğunu söylemesi büyük tepki çekti. Sosyal medyada yüz binlerce kişi #KANDIRILDIK ve #PcrDayatmasıDurdurulsun hasthagları altına yazdıkları yorumlarla tepkilerini dile getirdiler. 

HAFTADA 2 DEFA PCR TESTİ SAĞLIĞA ZARAR VERMEZ Mİ?

Sosyal medyada yazan pek çok kişi zaten zararlı olan PCR testlerinin haftada 2 defa yapılmasının sağlığa çok büyük zararlar vereceğini iddia ettiler.Eğitimin 36 hafta süreceği düşünüldüğünde aşı olmayan her öğretmenin ve eğitim çalışanının sadece bu eğitim öğretim yılında 72 defa PCR testi yaptırması gerekecek.

MALİYET NASIL KARŞILANACAK?

Aşı olmayan öğretmen, eğitim çalışanı ve velilerle, üniversite öğrencilerinin sayısı bilinmiyot. Ancak en basit bir hesapla 5 milyon kişi olduğunu hesaplarsk haftada 10 milyon test, 36 haftada 360 milyon test yaptırmak gerekecek.

Ayrıca 360 milyon testin nasıl ve nerede yapılacağı, ayrıc merak konusu.