Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Otizm hastalık değil, farklılıktır. Bu farklılıklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak ortam ve şartlar oluşturmak hepimizin görev ve sorumluluğudur.” dedi.

Bir özel rehabilitasyon merkezinin Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe katılan Hacı Uğur Polat, çocuklar için hazırlanan serginin açılışını gerçekleştirdi. Etkinlikte halaylar çeken ve yöresel oyunlar oynayan otizmli çocuklar izleyicilere anlamlı bir gösteri sundu. Otizmli çocuklar tarafından eğitim gördükleri anları ölümsüzleştiren fotoğraf sergisi ilgi gördü.

Hacı Uğur Polat, burada yaptığı konuşmada, "Her insan her an sakat veya engelli duruma gelebilir, hiç kimsenin az sonrası için hiçbir garantisi yoktur. İnsanın başına gelen bütün sıkıntılarda bir noktada yüce yaratıcısı Allah tarafından sınanması ve imtihan edilmesidir. Dünyanın en zor imtihanı çocuklarla olan imtihandır. Bunun zorluğunu da sıkıntıların en büyüğünü yaşayanlar bilir. Dünyada vazgeçecek hiçbir şey yoktur. Otizm hastalık değil, farklılıktır. Bu farklılıklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak ortam ve şartlar oluşturmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu çocuklarımız eğitildiği zamanda nice cevherlerin çıktığını da hep beraber görmekteyiz. Sosyal, kültürel ve sanatsal belediyecilikte asıl farkımız o zaman ortaya koymamız gerekiyor. Otistik, engelli, yetim ve diğer tüm çocuklarımız bizim için çok kıymetlidir. Onlara gözümüzün nuru gibi bakmak durumundayız.” diye konuştu.