Yozgat Devlet Hastanesinde prematüre olarak dünyaya gelen erkek bebek ambulans helikopter ile Sivas’a getirilerek tedavi altına alındı.
Yozgat’ta yaşayan Nuri ve Gülcan Savran çiftinin ikinci çocuğu olan İsa bebek 31 haftalık olarak dünyaya geldi. Yozgat Devlet Hastanesindeki yoğun bakımda yaşanan sıkıntı nedeniyle minik bebek Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans helikopterle Sivas’a sevk edildi. Nuri Demirağ Havalimanında bekleyen ambulansla Medicana Sivas Hastanesine götürülen İsa bebek burada tedaviye alındı.
İsa bebeğin durumu hakkında bilgi veren Yeni Doğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hakan Şentürk, 31 haftalık dünyaya gelen İsa bebeği 15 gün içerisinde taburcu edeceklerini söyledi.
Minik bebeğe solunum desteği verildiğini söyleyen Şentürk, "Hastamız erken doğum yani prematüre nedeniyle Yozgat Devlet Hastanesinde doğmuş. Oradaki yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Sağlık Bakanlığının imkanları dahilinde 112 tarafından hastanemize helikopter ambulans ile sevk edilerek yoğun bakımımıza kabul edilmiştir. Mekanik ventilasyon solunum desteğinde bulunulmuş, daha sonra mekanik ventilasyondan ayrılarak destek tedavisine halen devam etmektedir. Ailemiz ile birlikte bebeğimizin bakımını yaparak inşallah en kısa zamanda bebeği ailesine teslim etmek üzere tedavisini planlamış bulunmaktayız. Şuan için bebeğimizin durumu stabil. Solunumu daha iyi ve azar azar beslenmesine başlamış bulunmaktayız. Hastanın kilo alması için bekleyeceğiz bu da yaklaşık 15 günü bulacak" diye konuştu.