26 haftalık dünyaya gelen Cemre Bebek, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde geçirdiği başarılı kalp ameliyatı sonrasında taburcu oldu. Kurban Bayramı öncesinde evlatlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Aşut Ailesi, “Bu bayram bizim için bir başka olacak. Bize en güzel bayram hediyesi kızımız oldu” dedi.
Antalya’nın Demre İlçesi’nde yaşayan Bekir ve Şeyda Aşut çiftinin ikinci çocukları olan Cemre Aşut, 26 haftalık dünyaya geldi. Kalp damarında delik olan Cemre Bebek, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında yaklaşık 3 ay yine aynı hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi oldu.
“Bu tip ameliyatlar Antalya’da da yapılabiliyor”
Geçirdikleri zor günlerin ardından bebeklerine Kurban Bayramı öncesinde kavuşan 32 yaşındaki Baba Bekir Aşut, “Kızımız yaşamaz diye düşünüyorduk. Hekimler deliği önce ilaçla kapatmaya çalıştı ama kapatılamadı. Bu nedenle ameliyat olması gerekti. Bu ameliyatın nadir olarak yapıldığı gerekirse İstanbul’a bile gönderilebileceğini söylediler. Çok şükür ameliyatı Antalya’da olduk. Hiçbir sıkıntı çıkmadı. Bu tip ameliyatların Antalya’da da yapılabiliyor olması gerçekten mutluluk verici” dedi.
“Asıl bayram evimizde”
Cemre Bebek’in 24 yaşındaki annesi Şeyda Aşut ise “Bebeğimiz 870 gram doğdu ve kilo kaybı sonucu 680 grama kadar düştü. Hastaneden ise 2 kilo 270 gram olarak taburcu oldu. Doğalı 4 ay oldu ama aslında yeni doğmuş olacaktı. Şükürler olsun ki bu bayramı onunla geçirebileceğiz. Asıl bayram evimizde olacak. Şuan bebeğimiz kucağımızda ve evimize döneceğiz. Nasıl bir duygu anlatamayız. Şükürler olsun dünyada yiyeceği, içeceği varmış. Bu dönemde yanımızda olan tüm hekim ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde duygularını ifade etti.
“Kardiyolojik anlamda takibe devam edeceğiz”
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Çocuk Kardiyolojisi Bölümü’nden Prof. Dr. Gayaz Akçurin ise “Bir çocukta konjenital anomali varsa, ikinci bir anomali olma ihtimali çok yüksektir. Nitekim Cemre Bebek’in de kalbinde birden fazla problem vardı. Gerçekleşen başarılı cerrahi müdahalenin ardından, yenidoğan yoğun bakım sürecinde de ilerleme kaydeden Cemre Bebek, bugün sağlıkla taburcu oldu. Bundan sonra Cemre Bebek’i kardiyolojik anlamda takibe devam edeceğiz” diye konuştu.
“1 kilo altında hastalara müdahale oldukça zordur”
Doğumdan önce, bebeklerde vücuda kan götüren ana damar olan aorta ile akciğerlere kan götüren ana damar olan bir kan damarı bulunduğunu söyleyen Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Sıklıkla doğumdan sonra kapanır. Kapanmazsa bu damarlardan akciğerlere yüklü miktarda kan geçtiğinden kalp yetmezliği gelişmektedir. Cemre Bebek’te solunum cihazından ayrılamama durumu vardı. 1 kilo altında olduğundan ameliyat oldukça zordu. Küçük bir kesiyle göğsüne girilerek, damar kapatıldı ve akciğere giden fazla kan önlendi. Böylece hasta solunum cihazından ayrılabildi” dedi.
“Yaşam direnci yüksekti ve mücadeleyi kazandık”
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Hakan Ongun ise şunları söyledi: “Uzun uğraşlar sonrasında bebeğin de yaşam direncinin yüksek olmasıyla mücadelemizi kazandık, bebeğimizi yaklaşık 100 günün sonunda ailesine kavuştu. Şu ana kadar hastanemizde kalp ameliyatı olan doğum ağırlığı en küçük bebeğimizi de sağlıkla taburcu ettik.”