Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle sağlık kuruluşuna getirilen hastalar, oluşturulan "organik oda"da gözlem altında tutuluyor.

Necip Fazıl Şehir Hastanesinde, psikiyatrik hastalıklarının başlangın döneminde kendilerine müracaat eden kişiler için "organik oda" hazırlandı. Özellikle madde bağımlısı, intihara teşebbüs veya diğer psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle zor günler geçiren hastaların tedavisi bu odada başlıyor.

Hastaların kendilerine zarar verme ihtimali düşünülerek hazırlanan oda, kameralarla takip ediliyor.

Hastane yöneticisi Op. Dr. Semih Yancar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapalı ünite olarak bilinen organik odanın hastalar için denetim amacı taşıdığını söyledi.

Psiyatrik hastalıklarda ilk 24 saatin çok önemli olduğuna işaret eden Yancar, şunları söyledi:

"Organik odaya aldığımız kişiler genellikle kendisine zarar verebilecek, intihara meyilli ve madde bağımlısı olan hastalardır. Burada hastalığın ilk devresiyle karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla hasta ne yaptığını bilmeden hareket edebilir. Organik oda korunaklı olduğu için kendilerine veya bir başka kişiye zarar vermesini engelliyoruz.  Bu oda, kalın süngerlerle çevrili ayrıca led ışıklarından penceresine kadar hastanın durumu gözönüne alınarak kuruldu."

Odanın kamera ile izlendiğini vurgulayan Yancar, psiyatrik hastalıklarda ilk tedavinin çok önemli olduğuna işaret etti.

Şu anda hastanede iki organik oda hazırlandığını ifade eden Yancar, "Birisi kadınlar için. Gecenin bir saatinde gelen bir hastanın farklı birimlerine sevk edilmeden tedavisi başlıyor. Belirli bir süre burada kalan hastalar sakinleşiyor ve kendine geliyor. Daha  sonra ise ilgili birimlere gönderiyoruz.  Aktif şekilde kullandığımız oda birçok hastanede henüz bulunmuyor. Bu açıdan gelecekte bu yöntemin daha çok kullanılacağını düşünüyoruz" dedi.