Kağıthane Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri kapsamında Hasbahçe’de her akşam düzenlediği programlara ünlü yemek yazarı Elif Korkmazel konuk oldu. Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaşan Korkmazel, vatandaşlara rahat Ramazan geçirmeleri için tavsiyelerde bulundu.
Kağıthane Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ünlü isimleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Hasbahçe’de düzenlenen söyleşi programının konuğu ünlü yemek yazarı Elif Korkmazel oldu. Yaptığı konuşmada beslenmenin önemine dikkat çeken Yılmazel, ağır ve yağlı yiyeceklerin tüketiminden uzak durulması gerektiğini söyledi. Sahurda yemek yemeyi atlamayın uyarısı yapan Korkmazel, “Sahurda tok tutucu özelliğinden dolayı yumurta yiyin. Bir bardak süt beş saat tok tutar. Gazlı içecekleri bırakıp, milli içeceğimiz ayranı için. Yoğurt, peynir ve ayranı sofranızdan eksik etmeyin. Bol bol sıvı tüketin” dedi.
"KİLO VERMEK İSTİYORSANIZ AÇ KALMAYIN"
Kilo vermek isteyen insanların yaptığı en büyük hatanın hiç yemek yememek olduğunu söyleyen Korkmazel, ‘’Hiç yemeden kilo vermek hem sağlıksız hem de yanlış bir düşüncedir. Düzenli öğünlerinizi tüketerek ve porsiyonlarınızı azaltarak kilo vermeniz mümkün ama hiç yemek yemediğinizde bunun kilonuza bir faydası dokunmaz, aksine sağlığınızdan olursunuz.’’ dedi.
Programa çok sayıda vatandaş katılırken Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da söyleşiyi dinleyenler arasındaydı. Programın sonunda çiçek takdimi için sahneye çıkan Başkan Fazlı Kılıç; ‘’ Bugün bir çok önemli bilgiyi burada birinci ağızdan öğrendik. Umarım söylenenleri günlük hayatta da uygulayabiliriz. Sağlıklı yaşamanın ilk yolu beslenmeden geçiyor, hem kendimiz hem de çocuklarımız için bu konuya önem vermeliyiz’’ dedi