Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftar derneklerinin 'Renklerin Kardeşliği' sloganı ile düzenlenen kan bağışı kampanyası başladı. Dernek başkanları adına konuşan Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, iki gün boyunca devam edecek olan kan bağışı kampanyasına taraftarların ve vatandaşların destek vermesini istedi.

Renklerin Kardeşliği bir ilke daha imza attı. Ereğli’de faaliyet gösteren Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Taraftar Derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları Renklerin Kardeşliği, 'Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var' sloganıyla Kızılay’da ki kan stoklarının azalmasına duyarsız kalmayarak, kan bağışı kampanyası düzenledi.

Ereğli Amfi Tiyatro’da Türk Kızılayı yetkililerinin gelmesiyle başlayan kan bağışı kampanyasında Ereğli Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, Ereğli Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Serdar Özbek, Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik, kan bağışı kampanyasına katılarak destek verdi. Ereğli Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Renklerin Kardeşliği olarak, 'Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var' sloganıyla Ramazan ayı sonrasında ve terör olaylarının arttığı bugünlerde Kızılay’da kan stoklarının azaldığını belirterek, kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Öztürk açıklamasında, "Renklerin kardeşliği olarak kan bağışı kampanyamıza başladık. Başkanlar olarak ilk kan bağışını yapalım istedik. İnşallah amacına ulaşacak diye düşünüyoruz. Şu an güzel gidiyor. Ereğli ve bölge halkını duyarlı olarak kan bağışı kampanyasına davet ediyoruz. İnşallah bizler amacımıza, kanlar da yerlerine ulaşacaktır." dedi

18-19 Eylül tarihlerinde devam edecek olan ve taraftar dernekleri tarafından 500 adet kan bağışı toplanması hedeflendiği belirtildi. Kan bağışı kampanyası bugün 24.00'de kadar devam edeceği, Cumartesi günü de 11.00'de başlayıp 24.00'de sona ereceği ifade edildi.