İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekimi yaptıran hastalarının operasyondan sonraki bir aylık süreçte gördükleri bakım ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.
Türkiye’de saç ekimi yaptıran kişi sayısı günden güne artarken, bu konudaki bilinçli kişi sayısı da artıyor. İzmir’deki Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör de, saç ekimi kadar saç ekiminden sonra yapılacak bakım ve uygulamaların da önemli olduğuna dikkat çekti. Ekim alanındaki kılların çıkışının doğal saçlar gibi olacağını vurgulayan Gülgör, "Ekimin birinci günü kliniğe geldiğinizde pansuman yapılacak, ,ekim yapılan saçlar kontrol edilir. İkinci gün iyileşme sürecidir. Hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Üçüncü gün saçınız yıkanmalıdır. Biz ilk yıkamanın klinikte yapılmasını öneriyoruz. Onuncu gün ise ense ve ekim bölgesindeki kabukların tamamı yıkamalar sonucu iyileşmiş olacaktır. Ekimin on beşinci günü ise iyileşme tamamlanacaktır" dedi.
Ekimden yaklaşık üç hafta sonra ekilen saçların yüzde 60’ının kırılacağını anlatan Gülgör, bunun beklenen bir durum olduğunu, endişeye kapılmanın yersiz olduğunu ifade etti. Ekimden sonraki 8-12 haftalarda veya üçüncü haftadan sonra ekim yapılan saçların uzamaya başlayacağının altını çizen Gülgör, “Ekimden sonra bakım kurallarına uyulduğu takdirde sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Saç sağlığı konusunda bilgi almak isteyenlerin www.gazisacekimi.com isimli siteden istediği konulara ulaşabilir” diye konuştu.