Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Türkiye Ağız ve Diş Profili Araştırması (TADSAP) için Eskişehir’in pilot il olarak seçildiğini ve çalışmanın tamamlanmasından sonra projenin ülke genelinde 73 ilde uygulanmaya konulacağını belirtti.

Çalışmanın Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (TÜİK)’nden tespit edilen Fatih, Uluönder, Gündoğdu, Büyükdere, Vadişehir ve Mihalıççık‘ın Sekiören mahallesinde örnekleme yöntemiyle seçilen beş farklı 5 -12-15 ile 35-44 ve 65-74 yaş arası) grubu kapsayacak olan çalışma 150 kişiye ulaşılarak, toplanan veriler hızlı veri takip sistemine girişleri yapılarak Eskişehir’in Ağız ve Diş Sağlığı Profili çıkartılacak. Dr. Bilge; Fatih, Uluönder, Gündoğdu, Büyükdere ve Mihalıççık’ın Sekiören mahallesinde ekiplerin ziyaret edilecek olan hane sahiplerinin projeye sağlayacakları katkı için teşekkür ederek, sağlıklı bir yaşam diledi.

Proje saha çalışmasını yerinde görmek ve değerlendirmelerde bulunmak için Eskişehir’e gelen Sağlık Bakanlığı Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Öztaş, "Türkiye Ağız ve Diş Profili Araştırması (TADSAP)’’ çalışması ile Türkiye genelinde on bin kişiye ulaşarak yapılacak çalışma ile ülkedeki ağız ve diş sağlığı hizmetlerini gelişmiş ülkelerin düzeyine yükseltmek, ağız ve diş sağlığı hastalıklarının yaygınlığını ve sıklığını belirlemek, risk faktörlerine ilişkin verileri toplamak amaçlanıyor" dedi.