10 Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Tekirdağ Yeşilay Gönülleri 2 kilometrelik yürüyüş düzenledi.
Dünyanın farklı yerlerinde 10 Mayıs tarihinde Fiziksel aktivite, kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı, fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar açısından “Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü” kapsamında yürüyüşler düzenleniyor. Bu kapsamda Tekirdağ Halk Sağlığı ve Tekirdağ Yeşilay Şubesi tarafından 40 kişilik bir grupla 2 kilometrelik yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Halk Sağlığı Müdürü Yardımcısı Egemen Savaş’ın yanı sıra birçok vatandaş katıldı.
Uygulama Oteli kavşağından başlayıp, sahil dolgu alanında biten yürüyüşe, ambulansta ani durumlara karşı önlem amacıyla eşlik etti.
“SAĞLIKLI YAŞAM SADECE SAĞLIKLI GIDALARLA BESLENMEK DEĞİLDİR”
Yürüyüşün bittiği Sahil Dolgu alanında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, “Vatandaşlara sağlıklı yaşam konusunda, farkındalık oluşturmak için bir kilometreden fazla mesafeyi, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Yönetimiyle beraber yürüyüş yaptık yürüdük. Amaç sağlık yaşamı insanlara aşılamak ve güdümlü çalışmak. Sağlıklı yaşam dendiğinde, sadece sağlıklı gıdalarla beslenmek değildir. Sağlıklı yaşam dendiğinde, hareketli bir yaşamı, özendirerek, göstererek ve uygulayarak insanların vücut sağlığında, hareketin ne kadar önemli olduğunu, vücut savunmasının hareketli insanlarda arttığını, yaşam kalitesinin de yaşam süresiyle beraber arttığını, bilimsel olarak sağlık camiası ispatlamış. Bizde, bununla alakalı bir farkındalık yaptık” diye konuştu.