Kahramanmaraş Halk Sağlığı tarafından düzenlenen programla obeziteye ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla antrenörler eşliğinde vatandaşlar spor yaptı.

Vali Yardımcısı Erkan Bulgan, Şairler Parkı'nda "Sağlıklı yaşam için hareket edelim" sloganıyla yapılan etkinlikte, obezitenin modern çağın hastalıklarından bir tanesi olduğunu söyledi.

Obeziteyle mücadelenin bir devlet projesi olduğunu anımsatan Bulgan, şunları kaydetti: "Kahramanmaraş'ta Fiziksel Aktivite Kurulu oluşturuldu. Kurulun aldığı karar sonucu halka açık yerlerde toplu olarak spor yapma etkinliğini gerçekleştirdik. Burada amacımız toplumsal bir duyarlılık oluştrmak. Sabahları saat 07.00- 09.00 arasında mesaji öncesi uygun yerlerde spor yaparak sağlık yaşamı bilinçi kılmak için çalışıyoruz."

İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ise sağlık yaşam için spor yapılması gerektiğini ifade etti.

Sağlıklı yaşam için sporun önemine vurgu yapan Yener, "Sağlıklı yaşam herkes için gereklidir. Çocuk, yetişkin ve yaşlı demeden herkesin bu parklarımızdaki spor etkinliklerine katılmasını istiyoruz. Sağlıklı yaşam için 'iyi beslenme, spor ve eğitim' diyerek bu tür etkinliklerimizin devam edeceğini söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

Spor etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve vatandaşlar katıldı.