Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı'nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ projesi kapsamında sağlıklı yaşam yürüyüşlerine devam ediyor.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yaklaşık bir buçuk yıldır düzenlediği çeşitli etkinliklerle sağlığın önemine dikkat çekmek, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşlerini sürdürüyor. Halk Sağlığı Müdürlüğünden Bozok Şehir Stadyumuna kadar gerçekleştirilen yürüyüşe Halk Sağlığı Müdürlüğü personelinin yanı sıra Sağlık İl Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ projesini hayata geçirmesiyle kendilerinin de sağlığın önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her hafta bir kurumun katılımıyla yürüyüş düzenlediklerini söyledi. Dr. Karaarslan, "Her yaştan insanların rahatlıkla yapabileceği en kolay spor faaliyeti yürüyüştür. Biz de toplumda farkındalık oluşturmak ve spora dikkat çekmek amacıyla her hafta bir kurumumuzun katılımını sağlayarak yürüyüş programları düzenliyoruz. Yürüyüş, koroner kalp hastalığı ve felç riskini de azaltmaktadır; kas ve kemikleri kuvvetlendirmekte, özellikle ileri yaşlarda kadınlarda görülen kemik erimesini önemli derecede azaltmaktadır. Yine obezite riskini azaltarak, obeziteyle gelen hastalıklara karşı koruma sağlar. Yüksek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Biz de bu kapsamda sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek için kamu kurumlarımızla birlikte bu tür etkinlikler düzenliyoruz." dedi.

Dr. Karaarslan, bu tür etkinliklerin bundan sonra da diğer kurumların katılımı ile devam edeceğini belirterek, yürüyüşe katılan personellere teşekkür etti.