Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmete başlayan Muncurlu Hastanesinde hizmetin daha iyi olması için personel ve cihaz donanımının güçlendirildiği, yataklı ve ayakta tedavilerin yanı sıra evde de tedavi uygulanacağı bildirildi.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Fizik Tedavi Ünitesi, Muncurlu ek hizmet binasının yeniden hizmet sunumuna kazandırılmasıyla 31 Temmuz tarihinden itibaren Fizik tedavi ve Rehabilitasyon merkezi olarak hizmete başlamıştı.

100 yataklı olarak planlanan Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin Düzce’ye ve bölgeye daha iyi hizmet sunumunu sağlamak amacıyla cihaz ve donanım kapasitesini geliştirecek çalışmaların sürdürüldüğü bildirilirken, gerekli cihaz ve personel sayısının güçlendirilmesi amacıyla fizik tedavi hizmet alımı yapıldığı ve 15 Kasım 2017 tarihi itibariyle hizmet sunumuna başlandığı kaydedildi.

Ayrıca yapılan açıklamada, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinde ayakta ve yatarak sunulan tedavi hizmetlerinin yanı sıra, evde sağlık hizmetleri kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyonu gereken hastalara evinde hizmet sunulacağı da bildirildi. Cumartesi günleri de ayakta tedavi seanslarının devam edeceği, çocuk hastalar için özel analar oluşturulduğuna yer verilen açıklamada, oda tefrişat ve donanımlarının yenilenmeye çalışıldığı, ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Atatürk Devlet Hastanesi merkez yerleşkesi ile Muncurlu arasında ücretsiz hasta taşıma servisi başladığı belirtildi.

Açıklamada aynı kapsamda, Akçakoca Devlet Hastanesi bünyesinde de 10 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin 21 Kasım 2017 itibariyle hizmete başlayacağı bildirildi.