Samsun TSO Yönetimi, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne atanan Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Genel Sekreter Mehel, Samsun’un sağlıkta bölgenin üssü olduğunu belirtti. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, sağlık turizminin bacasız fabrika olduğunu ifade ederek, Samsun’un bu konumunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Haluk Akyüz ve Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Hızır, Kadir Beytekin ve Oğuzhan Serinkaya ve Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan, geçtiğimiz günlerde Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine atanan Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

SAĞLIK TURİZMİ BACASIZ FABRİKA
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Genel Sekreter Mehel’e yeni görevinde başarılar diledi. Samsun’da son yıllarda özellikle sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun'da gerek üniversite hastanemiz gerekse Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve bunların yanında birçok ilde olmayan özel sektörün de gerçekleştirdiği yatırımlarda var. Ayrıca, medikal cihaz ve aletler sektörü, Samsun merkezli olarak gelişmekte. İlimiz cerrahi el aletleri üretiminde Almanya ve Pakistan’dan sonra dünyada üçüncü kümelenme merkezi konumunda. Samsun bu bölgenin sağlıkta bir merkezi ve cazibe noktası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her zaman sağlık sektörün yanındayız. Hep birlikte Samsun'un birikimini daha iyi bir noktaya taşımalıyız. Artık dünyada sağlık turizmi oluştu ve bu alan adeta bacasız bir fabrika. Gerek ilimiz gerekse ülkemiz çevremizdeki diğer ülkelere göre sunulan sağlık hizmetlerin de olsun, teknolojik ve donanım noktasında olsun iyi bir durumda. Ama tanıtım çok önemli. Bizim tek eksikliğimizin tanıtım ve pazarlama konusu olduğunu düşünüyorum. Samsunumuzu bu alanda da hep birlikte ne zaman, ne yapmamız gerekiyorsa her zaman yanınızdayız.” diye konuştu.

SAMSUN SAĞLIKTA HIZLI GELİŞİM İÇİNDE
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, kurumun yapısı hakkında bilgi verdi. Sağlık hizmetlerini yürütürken amaçlarının, hizmetlerin etkili, verimli ve hakkaniyete uygun bir şekilde sunmak olduğunu belirten Mehel, “Sağlık hizmetleri sunumunda başarıya ulaşmanın yolunun, çalışma arkadaşlarımızla bir ekip olabilmekten ve hizmetlerin koordineli bir şekilde sunulmasını sağlamaktan geçtiğine inanıyorum. Sağlıkta çok hızlı gelişim içindeyiz. Samsun'da bu konuda çok ciddi bir farkındalık oluştu ve şu anda iyi noktadayız. Kamu ve özel sağlık kuruluşları olarak dünyanın hangi noktasından gelirseniz gelin size en iyi sağlık hizmeti verecek alt yapı Samsun'da oluşmuş durumda. Samsun bölgenin sağlık üssü konumunda. Bunu sadece ben değil, rakamlar da söylüyor. İnşallah hep birlikte kentimizi sağlık noktasında da iyi noktalara taşıyacağız.” şeklinde konuştu.