Alkol, Kumar ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Derviş Türk, "Hükumetin, şans oyunlarını özelleştirme kararı ve son yıllarda yapılan sigarayla mücadelesini takdirle karşılıyoruz" dedi.

Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kumarla mücadeleyi bünyesinde barından tek dernek olduklarını söyledi.

Bağımlılık yaşının her geçen daha alt seviyelere düştüğünü savunan Türk, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve dünyada her geçen gün uyuşturucu kullanım yaşı düşmekte, uyuşturucu bulamayan gençlerimiz birtakım zararlı maddelere yönelmektedir. Bütün bunların yanında kumar illeti de aldı başını gidiyor. Bu süreçte hükumetin şans oyunlarını özelleştirme kararı ve son yıllarda yapılan sigarayla mücadelesini takdirle karşılıyoruz."

Türk, alkol ve kumarla daha etkin mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Bağımlı insanlarla diyaloğa girip başından sonuna kadar tedavilerinde yardımcı olduklarını dile getiren Türk, "Hiç kimseden maddi bir şey bekledemeden bağımlıların yanlarında olmak için çaba sarfediyoruz. Devletimizden bizim gibi derneklere eğitim anlamında destekten başkada bir şey beklemiyoruz" ifadesini kullandı.

Türk, Türkiye'nin neresinde olursa olsun bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkese kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.