İstanbul’da yaşayan 50 yaşındaki Şenol Danış isimli vatandaş 10 yıldır çektiği şeker hastalığından kurtulduğunu kendisine nazar değmesinden korktuğu için kimseye söyleyemiyor.
Mart ayında Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al’a gelerek 10 yıllık şeker hastalığı ve 5 yıllık da insülin tedavisinden kurtulmak için ameliyat oldu. Ameliyat sonrası tüm değerleri normal seviyeye gelen Danış, şeker hastalığından kurtulduğunu nazar değmesinden korktuğu için kimseye söyleyemiyor.
Ameliyat sonrası kilo verdiğini de belirten 50 yaşındaki Şenol Danış, “07 Mart tarihinde ameliyat oldum. Geldiğimde 97 kilom vardı şuanda 85 kiloya kadar düştüm. Yüksek dozdaki tansiyon ilacımdan kurtuldum. 3 aylık şeker ortalamam 8.1’den 6.5’e düştü. İyi ki gelip ameliyat olmuşum. İyi olduğumu herkese anlatamıyorum. Çünkü nazar değmesinden korkuyorum. Bu zamana da kadar ben bu değerleri hiç görmedim. 1 ay önce ameliyat oldum ve hiç görmediğim şeker değerlerini görüyorum” dedi.
Ameliyat sonrası hap ve insülin iğnesinden kurtulduğunu ifade eden Danış, “Şu anda her şeyi yiyip içebiliyorum. Geçenlerde de tatlı ile ilgili bir kaçamak yaptım. Ama şekerimi ölçtüğümde 110 çıktı. Her gün bir avuç ilaçtan kurtuldum. İnsülin vurulmuyorum, şeker ilacı içmiyorum. Merdiven çıkamıyordum, şimdi çok rahat çıkıyorum. Bu ameliyatı dostlarımıza tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Ameliyattan sonra hastasının kan şekerlerinin normal seviyeye geldiğini belirten Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, “Şenol beye 1 ay önce laparaskopik metabolik cerrahi yani tip 2 şeker hastalığı ameliyatı yaptık. Ameliyattan sonraki kan şekerleri normal değerlere gelmişti ve hiçbir ilaç, insülin vermeden kendisini taburcu etmiştik. Aradan geçen 1 ay süre içerisinde hiçbir ilaç kullanmadan kan şekerleri normal seviyede seyrediyor. Aynı zamanda metabolik cerrahisinin diğer bir faydası olan yüksek tansiyondaki yüzde 85 oranındaki dengelenmeyi de hastamızda görmüş olduk. Yüksek tansiyon olguları normal tansiyon seviyesinde seyrediyor ve tansiyon ilacını bırakmış durumda. Bu ameliyatın diğer bir faydası da sadece Tip 2 şeker hastalarında, diyabette şeker kontrolünü sağlamıyor. Diğer faydası da vücutta fazla yağ varsa, mutlaka fonksiyonel anlamda hastayı erken doyurarak, çok da iştah sağlamayarak vücuttaki fazla yağların ortadan kalkmasına neden oluyor. Buda hastanın ideal kilolarda olmasını sağlıyor. Bunu da sadece ve sadece hastaya az yedirerek, erken doyurarak ve fazla iştah sağlamayarak yapıyor. O yüzden metabolik cerrahi hem Tip 2 şeker hastalarında yüzde 85-90 oranında tedavi sağlarken, yüzde 85 oranında yüksek tansiyonda düzelme, yüzde 90 oranında kolesterol yağ seviyelerinde düzelme ve eğer hastalarda vücutta fazla yağ varsa da hastanın ideal kilolarda kalmasını sağlıyor. Eğer hasta zayıf vücudunda yağ yoksa hormonlar herhangi bir etkide oluşturmuyor. Şuana kadar 150’ye yakın hastamızı ameliyat etti ve hastalarımızın yüzde 90’ı ilaç ve insülin kullanmadan kan şekerlerini kontrol altında tutabilmektedir” şeklinde konuştu.