Kahramanmaraş’ta İl Sağlık Müdürlüğü döneminde Kahramanmaraş’ı ilk kez yoğun bakım yatak servisiyle tanıştıran Ak Parti Kahramanmaraş eski Milletvekili Sıtkı Güvenç, tecrübelerine dayanarak sık kullandığı sosyal medya hesaplarından halka çağrıda bulundu. Virüsün yayılma hızının İtalya’dan daha hızlı olduğunu ve kurallara uyulmaması durumunda çok canların kaybedileceğini söyledi.

İlk Çağrıya Whatsapp grubundan korona virüsün nasıl yayıldığıyla ilgili videoyu paylaşan 24. Dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve eski Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, Sosyal medya hesabından halka kurallara uyma ve evde kal çağrısı yaparak; ‘sağlımız için kurallara uyuyorum. Evimde oturuyorum, Kitap okuyorum. Dışarı çıkmadan zorunlu değilse sende yap” diyerek mesaj verdi. Cuma günü Sağlık çalışanları için saat 21.11’de istirahat ettiği evinin balkonuna çıkan Güvenç, eski çalışma arkadaşlarına yapılan alkışlı desteğe katıldı. Yine aynı gün paylaşımında Sağlık Müdürü olduğu dönemde hastanelerin bugünün sağlık sisteminin ihtiyacı olan yoğun bakım yatak ünitesi açmaya başladığını vurgulayan Güvenç; “2003 yılında Sağlık Müdürü olduğumda İlimizde hastanelerimizde yoğun bakım ünitesinin olmadığını öğrenince, çok şaşırmıştım. Hemen Devlet Hastanemizin Başhekimiyle birlikte hatırladığım kadarıyla 20 yataklı yoğun bakım ünitesi kurmuştuk. İlimizde şu anda 334 yoğun bakım, 48 İzole oda, 240 ventilatör varmış. İyi. Bu gün yoğun bakım açısından İngiltere’den daha iyi durumda olmak, gurur vericidir. Dünyada yüz bin kişiye 8 yatak düşerken, ülkemizde 40’mış. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” İfadelerini paylaştı.

Paylaşımlarını sıklaştıran eski İl Sağlım Müdürü ve eski Milletvekili Dt. Sıtkı Güvenç hem hemşerilerinin kandilini kutladı hem de korona virüsle ilgili dikkat çeken paylaşım yaptı. Günveç Paylaşımımda; “Covid 19’dan korunmak için zorunlu değilsek, dışarı çıkmayalım. Ellerimizi yıkamadan ağız, burun ve gözümüze değdirmeyelim. Ellerimizi sık sık yıkayalım. Sosyal mesafeyi koruyalım, Dua edelim. Bunlar öğrendiklerimiz, Lütfen; bunları uygulayalım. Miraç kandiliniz mübarek olsun” Güvenç’in paylaşımı kısa sürede yorum ve paylaşım rekorları kırdı. Güvenç’in en dikkat çekici ve can alıcı paylaşımı dün idi. Korona Virüsün Türkiye’de İtalya’dan daha hızlı yayıldığına dikkat çeken Güvenç şu ifadeleri paylaştı; “ Bu gün öğrendiklerimi önemine binaen sizlerle paylaşmak istiyorum. Maalesef, bu gün Ülkemizde Covit 19’un yayılım hızı İtalya’dan hızlı bulundu. Bu halkımızın büyük bir kısmı aynı anda hastalanacağı anlamına gelmektedir. Hastaların yoğun bakımdan istifadeleri, yaşam şansını artıracağı muhakkaktır. Yoğun bakım olarak Dünya ortalamasının üzerinde olmamıza rağmen, ülke nüfusumuzun büyük bir kısmı aynı anda yoğun bakıma ihtiyaç duyarsa, bu karşılanamaz. Sağlık sistemi çöker, daha çok insanımız hayatını kaybeder. Kademeli bulaşma, daha çok vatandaşımızın yoğun bakımdan istifasını sağlar. Sağlık sistemi çalışır. Bu daha çok insanımızın yaşaması demektir. Covit 19 bulaşmasını yavaşlatmak bizlerin elinde. Buda alınan tedbirlere uymamıza bağlıdır. İtalya’nın durumuna düşmemek için, Lütfen kurallara uyalım. Bu son derece elzemdir, İhmalkar davranmayalım. Kurallara uymak Vatandaşlık görevidir.”

Güvenç bugünlük son mesajında ise Prof. Dr. Ceyhan’ın bu hafta herkes evine girmezse, bu işin kontrol edilemeyeceği haberini de paylaştı.