Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, siyasi iktidarın, ülkede basın özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik her türlü baskı ve sindirmesini kınadıklarını bildirdi.

14 Aralık'ta Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Duman'lının gözaltına alınması ve Karaca'nın tutuklamasının bir medya darbesi olduğunu belirten Çakmak, aradan bir ay sonra sıranın Cumhuriyet gazetesinin dağıtımına yönelik sansür uygulanmasının ülkede basın özgürlüğünün olmadığının açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonuna yapılan baskında olduğu gibi polisin Cumhuriyet gazetesine yönelik sansür girişimini kabul edilemez bulduklarını belirten Çakmak, basılan bir gazetenin dağıtımının engellenmesinin anayasal bir suç olduğunu kaydetti.

Siyasi iktidarın, Zaman gazetesi, Samanyolu televizyonu ve Cumhuriyet gazetesinde olduğu gibi kendisi gibi düşünmeyen muhalif basını korku ve baskı ile sindirmek istediğini belirten Çakmak, halkın haber alma hürriyetine hiç bir gücün engel olamayacağını, bu tür uygulamaların Türkiye'yi başta Avrupa Birliği(AB) ülkeleri nezdinde küçük düşürdüğünü söyledi.

Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye'nin 154. sırada olduğunu hatırlatan Çakmak, "Basın özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik her baskı ve sindirmeyi kınıyoruz. Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturmak istiyor. 14 Aralık'ta özgür basına yapılan darbenin ardından iktidara muhalif olan her ses ve kalem susturulmak isteniyor. Bir ay önce Zaman gazetesine yapılan haksızlık bugün Cumhuriyet gazetesine yapılıyor. Yarın hangi basına yapılacak bilemiyoruz. Fikir, görüş ve düşünceleri ne olursa olsun özgür basına yapılan her türlü baskı ve sindirmeyi kabul etmiyoruz. Bu tür sindirme ve baskıyı çağ dışı buluyoruz. Bu tür hukuksuz olaylar maalesef ülkemizin dünyada itibarını zedeliyor." diye konuştu.