Yozgat’ın Sorgun Devlet Hastanesi'nde yeni alınan solunum fonksiyon testi cihazıyla hastalara hizmeti verilmeye başlandı.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Sorgun Devlet Hastanesi'ne yeni solunum fonksiyon test cihazı alındı. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada ildeki hastanelerin fiziki ve genel anlamda her geçen gün gelişimini sürdürdüğünü söyledi. Kurca, şunları kaydetti: “Bu alınan cihaz solunum fonksiyon testleri ile akciğerlerin kapasitesini ve işlev durumunu ölçmeye yarar. Yani bu test ile akciğerlerin alabildiği hava hacmi ve bu havanın akciğere alınması ve verilmesi esnasında yapılan güçlü solunum faaliyeti ile oluşturulan hava akım hızı ölçülebilir. Bu iki parametre birçok hastalığın tanısında son derecede önemli ip uçları vermektedir.

Örneğin Astım ya da KOAH (Kronik bronşit, amfizem) hastalarında akciğerleri tamamen hava ile doldurduktan sonra yapılan çok güçlü ve hızlı bir nefes verme sırasında ölçülen akım hızlarında normal sağlıklı bireylere göre azalma olduğu saptanır ve bu azalma oranına göre hastalık tanısı konulabildiği gibi hastalığın ağırlık derecesi de belirlenir. Biz hastalarımıza daha kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti verilmesini amaçlıyoruz. Sorgun ilçemizde sağlıkta önemli bir nüfusa hitap etmekteyiz. Hastalarımızı mağdur etmemek adına elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz.”