Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada: “05/07/2013  tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'ne göre her yıl belli zamanlarda yapılan portör muayeneleri kaldırılarak iş kollarına uygun hijyen eğitimi alma şartı getirilmiştir.
Bu kapsamda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nde gıda üretim ve satış yerlerinde çalışan (lokantalar, kafeteryalar, yemekhaneler, çay ocakları v.s) personellere Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla hijyen eğitimi verildi.

Gıda üretim, perakende satış sektöründe bulaşıcı hastalıklar, bulaşıcı hastalıklara yönelik koruyucu yaklaşımlar, hijyen eğitimine ilişkin yasal durumlar, kişisel hijyen kuralları hakkında eğitim alan personellerimiz(Hijyen Eğitim Belgesi) sertifika almaya hak kazandılar” denilerek bilgi verildi.

Hijyen eğitimine ilişkin bir açıklama yapan Sosyal Yardım İşleri Müdür V.Yaşar Kaymak: “Personellerimize iş kollarının özelliğine göre aldırdığımız eğitimlerle, bünyemizde çalışan gıda mühendislerinin hammaddenin alımından üretim , sunum  ve satışına kadar yaptıkları sürekli takiplerde halkımızın sağlığını birinci planda tutmaktayız.Hijyen bizim vazgeçilmezimizdir” dedi.