ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığınca e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi kapsamında geliştirilen uygulamayla, sporcuların ilaç-gıda etkileşimleri ve doping etkisine neden olan çapraz etkileşim bilgilerine erişmeleri sağlanacak.

"Sporcu Sağlığı Bilgi Sistemi" ile herhangi bir ilacın doping listesinde bulunup bulunmadığı görülebilecek, doping etkisi olan ilacın reçete edilmesi durumunda hem hekim hem de sporcuya uyarı gidecek. Bu sayede, bilinçsiz ilaç kullanımı ve ilaç-gıda etkileşimlerinden kaynaklanan doping vakaları öngörülebilecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi ile vatandaşların tüm sağlık kayıtlarını yanlarında taşıyabildiğini belirterek, sistemin sürekli geliştirildiğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında, sporcular için doping etkisi gösterebilecek ilaçlarla ilgili e-Nabız arayüzü üzerinden bilgilendirmede bulunulacağını dile getiren Birinci, "Sporcu Sağlığı Bilgi Sistemi ile sporcuların ilaç-gıda etkileşimleri ve doping etkisine yol açacak çapraz etkileşim bilgilerine erişmeleri sağlanacak. Bu sayede, bilinçsiz ilaç kullanımı ve ilaç-gıda etkileşimleri kaynaklı doping vakaları öngörülebilecek." dedi.