Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi'nde hemşire olarak çalışan Dolu, 2013 yılında midesindeki şiddetli ağrılar nedeniyle başvurduğu hastanede ilaç tedavisinin ardından ameliyat oldu.
Bir süre sonra tekrar başlayan ağrıları nedeniyle çeşitli operasyonlar geçiren Sümeyra Dolu'da, buna rağmen düzelmeyince yapılan tetkiklerinde bağırsaklarında ve karın içinde yırtılmalar tespit edildi. Yaklaşık bin kişide bir görülen bağırsak yırtılmaları ve ince bağırsak uzaması gibi anomolilerle mücadele eden Dolu'ya karaciğerindeki kitle nedeniyle de kanser şüphesiyle yaklaşıldı. 

Tedavi için İstanbul'a gidip gelen Sümeyra Dolu, ailesi, hastaları ve mesai arkadaşlarının desteğiyle hayata sımsıkı sarılıyor. Rahatsızlığını unutmaya çalışan Dolu, hayata pozitif bakışıyla insanlara da örnek oluyor.

Hemşire Dolu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede hastalarla ilgilenip, evde çocuklarıyla oynayarak ve ev işleri yaparak hastalığı unutmaya çalıştığını belirtti.

Hastalığını insanlarla paylaşmamayı tercih ettiğini anlatan Dolu, şunları kaydetti:

"Çocuklarıma bir şey söylemiyorum, çünkü derslerini etkiliyor. İnsanlara en ufak bir şey paylaşsan üzülüyorlar. Hastalık deyince, 'ölecek' diye bakılınca bu sefer hasta çöküntüye gidiyor. Ne hastalığımı kimseyle paylaştım ne de üzüntüsünü duydum. Sadece iş arkadaşlarım ve ailem bilir. Onlar da çok detayını bilmiyorlar. Sağlıkçıyım ama kimseyi tedirgin etmemek için her şey de söylenmiyor. Mesela hoca bana, 'kızım sen iyi olacaksın' diyor.  Hastanede insanlarla ilgilenmek bana bu hastalığı unutturuyor. Hafta sonları evde kendimi işe veriyorum."

Evden büyük bir şevkle işe geldiğini anlatan Sümeyra Dolu, işine giderken yaşadığı tüm sıkıntıları geride bıraktığını kaydetti.

Çok şiddetli sancısı olsa bile yüzüne yansıtmadığını dile getiren Dolu, hastalığını düşünmeden hastalara en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını ifade etti.

HABER FOTOĞRAFLARI

Mesai arkadaşlarıyla bir aile gibi olduklarını dile getiren hemşire Dolu, şöyle konuştu:

"Konuşmalarımızda asla hastalık konusuna girmiyoruz. Eğer o gün çok hastaysam, iş arkadaşlarım 'Sümeyra bugün nasılsın' diye sorsalar, 'daha iyiyim' diyorum. 'Unutturun bana onu' diyorum. Sağ olsunlar arkadaşlarım çok yardımcı oluyor, destek veriyorlar. Bazen bir kadınla, bazen de bir bebekle ilgilenerek hastalığımı unutuyorum. Ben hastaneye gittiğim zaman kendimden daha kötü insanlara bakıyorum. 'Ben de hastayım' diyerek psikolojik çöküntüye girmiyorum. Her zaman benden daha kötülerini düşünüyorum. Bu psikolojiyle olduğum için Rabbim de bana yardım ediyor. Allah ağlatmasın, her zaman gülmeye çalışıyorum."