Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, Türkiye’de tıp fakültelerinin sayısının fazla olduğunu belirterek, "2006 yılında 50 tane tıp fakültesi varken, bugün 88 tane tıp fakültesi var" dedi.
Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Atakum ilçesinde bir kafede basınla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Uzun, sağlık sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’de gereğinden fazla tıp fakültesi olduğunu belirten Prof. Dr. Oğuz Uzun, “Yönetim kurulumuz yeni seçildi. Kendimizi tanıtmak için bir arada olduk. Samsun Tabip Odası’nın asıl amacı, hekimlik değerlerini yüceltmek ve yükseltmektir. Son yıllarda hekimler, değersizleştirilme dönemi geçiriyorlar. Bu tüm hekimleri üzüyor ve moralini bozuyor. Bu değersizleştirme sadece hekimleri etkilemiyor aynı zamanda da sağlık sistemini etkiliyor. Hekimler başarılı insanlar. Üniversite sınavlarında en üst sıralarda yer alıyorlar. Üniversitede 6 yıllık bir eğitim alıyorlar. Bu eğitimler bittikten sonra da ömür boyu eğitim görüyorlar. Tıp eğitiminde de ciddi sorunlar var. 2006 yılında ülkemizde 50 tane tıp fakültesi varken, bugün 88 tane tıp fakültesi var. 60 milyon nüfuslu İngiltere’de bu rakam 32, 83 milyonluk Almanya’da ise 40 tıp fakültesi var. Aşırı bir tıp fakültesi ve doktor yetiştirme hevesi var. Ama doktorluk hata affetmeyen bir meslek. Kesinlikle bu rakamları kaldıracak bir yapı şu anda yok” diye konuştu.
Toplantı, konuşmanın ardından sona erdi.