Osmaniye Tabipler Odası, aile hekimlerine, yayımlanan son genelge ile cumartesi günleri 8 saat fazla mesai uygulaması getirilmesine tepki gösterdi.

Osmaniye Tabipler Odası Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, eski valilik önünde yaptığı basın açıklamasında, aile hekimleri ile ilgi düzenlemelerin hala yönetmelik ve genelgelerle yürütüldüğünü belirtti. İmadoğlu, "Kamu görevi yürüten aile hekimleri ile ilgili düzenlemeler ve çalışma koşulları aynı iktidardaki değişen bakanlar tarafından bile değişik uygulamalara maruz kalmasına sebep olmaktadır. Bu sebeplerle aile hekimleriyle ilgili artık taşların yerine oturmasını bekliyoruz. Bu da ancak yasal düzenlemeyle, kanun çıkararak mümkün olacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından 09 Aralık 2014 tarihinde çıkarılan son nöbet genelgesi sağlık çalışanlarının dinlenme hakkını ihlal etmektedir." dedi.

Cumartesi günleri 8 saat fazla mesai uygulamasının Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerine aykırı olduğunu belirten İmadoğlu, şöyle dedi: "Genelgeye göre aile hekimleri, aile sağlığı merkezlerinde normal mesai düzeni içerisinde, birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti sunacak, bunun yanı sıra acil sağlık hizmeti mi yoksa poliklinik hizmeti mi sunulmasına yönelik olduğu belirsiz bir şekilde cumartesi günleri nöbet tutacak, ikinci basamak sağlık kurum ve kuruluşları ile 112 acil sağlık hizmetlerinde nöbet görevi alacak, ayrıca bu çalışmalara karşın hekim ihtiyacının devam etmesi durumunda, farklı kurum kuruluşlarda görev yapan hekimlerden oluşturulmuş bir havuza dahil edilerek başka bir nöbet daha tutacaktır. Aile hekimleri artık yarınını görememektedir."