Bitlis’in Tatvan ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Tatvan Özel Eğitim Uyguluma Okulu tarafından yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Pankartlar eşliğinde ilçenin Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Halk Bankası mevkiinden başlayan yürüyüş, Tatvan Yaşam AVM önüne kadar devam etti. Yapılan yürüyüşün ardından öğrencilerin yapmış olduğu ebru çalışmaları ve etkinlik fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapılarak sergi gezildi.

Otistik çocukların farkına dikkati çekmek, farkındalık oluşturmak ve toplumun bu çocuklara karşı daha ilgili olmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile devam etti.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Otizm’in bir engel olmadığını aksine bir farkındalık olduğunu söyledi.

Kendilerinin de farkındalığa destek amacıyla düzenlenen etkinliklere katıldıklarını kaydeden Başkan Aksoy, “İlçemizde insanlarımızın bu çocuklara sahip çıkması, bu çocuklarımızı diğer çocuklarımızdan ayırt etmemesi gerekir. Bu çocuklarımız bizim için bir farkındalık ve zenginliktir.” Diye konuştu.

Düzenlenen “ Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri, Tatvan Kaymakamlığı tarafından Otizm’li öğrenci ve ailelerine yönelik verilen öğle yemeği ile sona erdi.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ın il dışında olması nedeniyle katılamadığı etkinliğe Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.