Yunanistan'da bugün yapılan seçimlerden birinci parti çıkması beklenen Radikal Sol Koalisyon (Syriza) lideri Aleksis Çipras, "Yunan halkı, bugün umudun, demokrasinin ve itibarın yeniden ülkeye dönmesi, korkunun ise sona ermesi için bu adımı atmaya davet ediliyor." dedi.

Aleksis Çipras, bugün başkent Atina'da bir ilköğretim okulunda kurulan sandıkta oyunu kullandı. Yüzlerce yabancı ve yerli basın mensubunun takip ettiği oy kullanma işlemi sırasında izdiham yaşandı. Oldukça keyifli olduğu gözlenen Çipras, basın mensupların açıklada bulundu.

Syriza lideri şunları söyledi: "Yunan halkı, bugün umudun, demokrasinin ve itibarın yeniden ülkeye dönmesi, korkunun ise sona ermesi için bu adımı atmaya davet ediliyor. Bugün Sayın Samaras tarafından kararlaştırılan önlemler için Troyka Yunanistan'a dönecek mi yoksa yarından itibaren ülke itibarını kazanması için sıkı bir müzakereye mi başlayacak buna karar veriyoruz." dedi.

Sandıklar bugün akşam saat 19:00'da kapanacak. Ülke genelinde oy verme işleminin sorunsuz devam ettiği bildirildi. Akşam saat 21.30'da ise İçişleri Bakanlığı, ilk resmi seçim tahminini kamuoyuna duyuracak.