Ahmet (30) ve Ümmügül Kiş (28) çifti, 9 yıllık evliliklerinden çocuk sahibi olamayınca Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu'na başvurdu. Tüp bebek tedavisiyle Kiş, hamile kaldı.

Aynı anda dış ve iç gebelik yaşayan, hamileliğinin altıncı haftasında dış gebeliği sonlandırılan Kiş, sağlıklı şekilde şimdi 3 aylık olan kızı Sabriye Sena'yı kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Vakayı bilimsel dergilerde yayınlayacak

Prof. Dr. Çolakoğlu, hamile kaldıktan sonra ağrı şikayetiyle kendilerine gelen kadında hem dış hem de iç gebeliğin olduğunu görünce zaman kaybetmek istemediklerini söyledi.

Tüp bebek vakalarında bazen böyle durumlarla karşılaşabildiklerini anlatan Çolakoğlu, bebeği ve anneyi kaybetme riski bulunduğundan operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Dış gebeliğin sonlandırıldığını, iç gebeliğin ise devam ettiğini belirten Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Dokuz ayın sonunda mutlu sona ulaştık. Aile, çocuklarını kucağına aldı. Dünya tıp literatürünü incelediğimizde tüp bebekte dış gebeliği sonlandırılıp iç gebelikte mutlu sona ulaşmak, yani canlı bebek elde etmek sadece iki vakada görülmüş. Bizim vakamız tıp literatüründe üçüncü olacak. Aileye böyle bir sevinci yaşattığımız için çok mutluyuz. Bebeğin tüp bebek oluşu, dış ve iç gebelik, dış gebeliğin sonlandırılması, iç gebeliğin normal zamanına kadar ulaşması, 9 ayın sonunda ailenin çocuğunu kucağına alması oldukça önemli."

Çolakoğlu; vakayı, bilimsel dergilerde yayınlayarak tıp dünyasıyla paylaşmaya hazırlandıklarını dile getirdi.