Uzmanlara göre ise bu, bağımlılıklarından tamamen kurtulmaları için büyük bir fırsat.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman da Ramazan için yayınladığı tebrik ve teşvik mesajında Ramazan'ın bağımlılıklardan kurtulmak adına büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Ramazan ayı toplumda bağımlılıklar ile de mücadele için önemli bir ay olarak kabul ediliyor. Toplum sağlığı uzmanlarınca yapılan açıklamalarda irade gerektiren bir ibadetin özellikle bağımlılıklarından kurtulmak isteyen kişiler üzerinde olumlu bir etki bırakabileceği ifade ediliyor. Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişiler, iradeleri konusunda yeniden kendilerine güvenmeye başlıyor. Sigara içenler açısından bu özgüvenin çok büyük önemi var. Sigarayı bırakmada en büyük faktör kişinin kararlığı ve 'ben bunu yapmalıyım ve yapabilirim' güvenini hissetmesi.

Ramazan için bir tebrik ve teşvik mesajı yayınlayan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, toplumsal geleneğimizde Ramazan ayının bağımlılıklardan kurtulma konusunda çok olumlu bir yeri ve katkısı olduğunu vurguladı. İnsanların bir şekilde üç öğün yemeye, istediği gıdaya istediği anda sahip olmaya şartlanmış "bağımlılar" olarak yaşadığının altını çizen Karaman, modern çağın insanının bir bakıma kendisine dayatılan hayata bağımlı olarak yaşayan insan olduğunu ifade etti. Ramazan ve orucun insana bağımlı olmamayı ve zorlukları irade ile aşmayı öğrettiğini söyleyen Yeşilay Başkanı toplumumuzda birçok bağımlının Ramazan ayı boyunca bağımlılıklarından uzak durduğuna dikkat çekti.

Karaman; "Bütün bunlar başarılmış birer irade sınavı değil mi? On saat, on gün, otuz gün... Bağımlı olduklarından uzak durmayı başaranlar, aynı iradeyi ömür boyu da gösterebilirler" dedi. Karaman, Ramazan ayının kendimiz ve çevremiz için bir dönüm noktası olmasını, sigara ve alkol bağımlılarının bu Ramazan Bayramı'nı 'bağımsızlık bayramı' olarak kutlamalarını dilediğini ifade etti.

Kaynak: Haber7