Tıp Fakülteleri Eğitim ve araştırma Hastanelerinin sadece hizmet hastanesi olarak görülmesinin yanlış olduğunu söyleyen Tabip Odası “Sağlık Bakanlığı Tıp Fakültesi hastanelerinin maddi olarak zor durumda kalmasına göz yummaktadır” dedi. Tıp Fakültelerinin geleceğin hekimlerini yetiştirdiğini belirten Tabip Odası Tıp eğitiminin önemini vurguladı.
                
Bu zamana kadar Tıp Fakültesi çalışanlarının köhnemiş binalarda faaliyet gösterirken ilgili sendikanın kılını kıpırdartmadığını söyleyen yetkililer şimdi yeni binada faaliyet göstermeye başlayınca birden ilgi arttı dedi. Bu tip açıklamaların Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı yönetimine geçmesi için zemin hazırlayan açıklamalar olduğu belirtildi.
                
Kahramanmaraş Tabip Odası adına Oda Başkanı Dr. Lütfi TİYEKLİ tarafından yapılan basın açıklamasını olduğu gibi yayınlıyoruz:

 TIP FAKÜLTESİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLMESİN!            
 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni hedef alan, kamuoyunu yanlış bilgilendiren açıklamaları kınıyoruz.
               
 Bilindiği üzere Tıp Fakülteleri bulundukları yerlerde hem bilimsel olarak hem de kalite olarak sağlığı geliştiren kurumlardır. Tıp fakültelerinin gelişmesi bulunduğu ilinde gelişmesi anlamına gelmektedir.
                
1998 Yılında kurulan Tıp Fakültemizin, Araştırma ve uygulama Hastanesi inşaatı maalesef ancak 2014 yılında bitirilebilmiştir. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yıllarca köhnemiş, standart dışı hizmet veren binalarda faaliyet göstermiştir.
                
Yıllarca Tıp fakültesinin atıl potansiyel ile faaliyet göstermesine ses çıkarmayan, sağlık çalışanlarının sağlıksız çalışmak zorunda kalmasına sessiz kalan, “iyi ilişkiler” içinde olduğu iktidar nezninde Tıp Fakültesinin gelişmesi için hiçbir girişimde bulunmayan sivil toplum kuruluşunun Tüm Türkiye'deki Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanelerini güllük gülistanlık gösterip Kahramanmaraş Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni karalamasını kabul etmiyoruz.
                
Maalesef tüm Türkiye'deki Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri zor durumdadır. Üniversiteler Araştırma ve Uygulama Hastanelerini Sağlık Bakanlığına devredilmesi konusunda baskı altındadır. Gelirleri kısıtlanmaktadır. Sağlık Bakanlığı yönetimine devredilen Araştırma ve Uygulama Hastanelerine kaynak aktarılırken, buna direnen Üniversiteler cezalandırılmaktadır.
                
Biz Tıp Fakültelerini sadece “Hizmet Kurumu” olarak görmüyoruz. Tıp Fakültelerimiz gelecekte sağlığımıza emanet edeceğimiz “İyi Hekimlerin” yetiştirilme yeridir: Eğitim yuvasıdır. Bu eğitimin dışlandığı, Sosyal Güvenlik Kurumunun insafına terkedilen Tıp Fakülteleri ile nitelikli eğitim vermek imkansızdır.
                
Sorun açıkça ortadayken, sivil toplum kuruluşu görünümünde Sağlık Bakanlığının görüşlerini kamuoyuna duyurmak Kahramanmaraş'a hiçbir şey kazandırmaz aksine Tıp Fakültesinin kadük kalmasına sebep olur.
                
Kahramanmaraş Tabip Odası olarak biz Tıp Fakültemize sahip çıkıyoruz. Tüm Kahramanmaraş”lılara Tıp Fakültesine sahip çıkmaları, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin eğitim ve hizmet verebilmesi için desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz. Burada tüm bağımsız sivil toplum kuruluşlarına görev düşmektedir.
               
 Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”