Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Sağlık Bakanlığı Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile 112 ACİL’in faaliyetlerini geniş kitlelere duyurmak için açılan bilgilendirme standında, özellikle trafikteki olumsuz davranışların insan sağlığını nasıl etkilediği anlatıldı.
 
Piazza ziyaretçilerine broşürler dağıtan ve yüz yüze yaptıkları görüşmelerde vatandaşları bilgilendiren Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü uzmanları, özellikle 112 ACİL ambulanslarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Ambulansların, hastaya ulaşma ve hastanın nakli sırasında seri hareket etmesinin önemine dikkat çeken uzmanlar, trafikte ambulanslara yol vermeyen sürücülerin insan yaşamını tehlikeye attığını vurguladı.
 
Piazza AVM’de ambulansı bekleyen ya da hastaneye sevk edilmekte olan hastalar için saniyelerin önemini vurgulayan uzmanlar, sürücülere “Siren sesini duyduktan sonra sakin ve kontrollü biçimde aracınızı kenara çekerek ambulansa yol açın” uyarısında bulundu.
 
Kahramanmaraş Piazza’daki stantta görev yapan uzmanlar, 112 ACİL sisteminin bir diğer önemli sorununun ise “gereksiz aramalar” olduğunu bildirdiler. 112 ACİL’e gelen aramaların yüzde 95’inin asılsız ihbar ve gereksiz arama olduğunu kaydeden uzmanlar, bu davranışın suç olduğu gibi insan yaşamını tehlikeye sokan riskleri barındırdığını da ifade ettiler.