NEW YORK (AA) - Seçim kampanyası boyunca Obama'nın Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası'nı "facia" olarak nitelendiren ve yasayı feshedeceğini vadeden ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, bu konuda fikrini değiştirebileceğini bildirdi.

Obama'yı Beyaz Saray'da ziyaret ettikten sonra Wall Street Journal'a özel mülakat veren Trump, Obamacare'in iki maddesini kaldırmayabileceğini belirtti.

Söz konusu iki madde, sigorta şirketlerinin daha önce hastalığı olan kişileri sigortalamamayı yasaklarken, ebeveynlerin çocuklarını 26 yaşına kadar kendi sağlık poliçelerine dahil etmeye olanak sağlıyor.

Bu iki maddeyi beğendiğini ifade eden Trump, 20 Ocak'ta başkanlık yemini ettikten sonra hızla yapmayı planladığı icraatları da dile getirdi.

ABD'li yatırım bankalarının tekrar büyük miktarlarda kredi verebilmeleri için regülasyonları azaltacağını anlatan Trump, uyuşturucu ve yasa dışı göçmen trafiğini engellemek için de ülkenin sınırlarını daha güvenli hale getireceğini söyledi.

Trump, yurt dışına çıkan Amerikalı şirketlere engel olarak ABD'de istihdamı artıracağına dikkati çekerken, ülke genelinde altyapı yatırımlarını hızlandıracağını ve ABD'nin imzaladığı uluslararası ticaret anlaşmalarını da iyileştireceğini kaydetti.