Almanya'da bulaşıcı tüberküloz hastası bir kişinin Frankfurt'taki bir klinikten geçtiğimiz günlerde kaçtığı bildirildi. 2 Ağustos'tan beri kayıplara karışan hastaya henüz ulaşılamazken, polis hastayı aramaya devam ediyor. Sağlık yetkilileri Frankfurt halkı için hastalığın bulaşma ihtimalinin sadece çok yakın temas halinde olacağı bilgisini verdi. 33 yaşındaki tüberküloz hastası, 22 Temmuz günü hastaneye kaldırılmıştı.

Hastanın, 31 Temmuz'da hastaneyi ayağı kaldırarak, personele sıkıntı çıkarması sonrası polisler tarafından sakinleştirilerek, güvenli hastalık bölümüne transfer edilmek zorunda kalınmıştı. Alınan güvenlik tedbirlerine rağmen hasta, klinikten kaçmayı başarmış. Olay, Eyalet Kriminal Polisi, Federal Emniyet Müdürlüğü ve Hessen İçişler Bakanlığı'na bildirildi. Öte yandan, sağlık yetkilileri, klinikten ayrılan bulaşıcı tüberküloz hastalığına sahip hastaların sayısının gün geçtikçe arttığını bildirdi.

Her yıl Frankfurt'ta 100 ile 140 arası tüberküloz hastası tedavi altına alınıyor. Özellikle, tüberkülozun, bu hastalığı taşıyanlarla aynı çatı altında yaşayanlara bulaşma ihtimalinin yüksek olduğu, kısa temasta ise tehlike oluşturmadığı bildirildi.