Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görev yapan hemşire Yeşim Atabay (39) 5 ayda 29 kilo zayıfladı.

İki çocuk annesi Atabay, aşırı kilolardan dolayı hem sağlık anlamında hem de psikolojik olarak sıkıntılı bir sürece girdi. Endokrin uzmanına tedavi olan Atabay, bu süreçte şeker hastalığının da ilerlediğini öğrendi. Bir türlü zayıflayamayan Atabay, çareyi tüp mide ameliyatı olmakta buldu. Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Cem Kaan Parsak tarafından tedavi edilen Atabay, kademeli olarak kilo vererek 5 ayda 101 kilogramdan 72 kilograma düştü.

Atabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 14 yıldır kilolu olduğunu, zayıflamak için her türlü yönteme başvurduğunu söyledi.

Kilo vermek için sayısız spor salonuna ve diyetisyene gittiğini, ilaçlar kullandığını belirten Atabay, son olarak görev yaptığı üniversitede olumlu sonuçlar alanların yönlendirmesi üzerine tüp ameliyatı yaptırmaya karar verdiğini ifade etti.

Aynı bölümde çalışan ve yaklaşık 5 ayda 30 kilogram veren arkadaşından etkilendiğini bildiren Atabay, "Arkadaşım adeta gözümün önünde eridi. Bende etkilenerek ameliyata karar verdim. Çok memnunum. 5 ayda yaklaşık 30 kilogram verdim. 101 kilogramla ameliyata girmiştim şuan 72 kiloyum. Çok memnunum ve herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Kilolu olduğu dönemde zor günler yaşadığını anlatan Atabay, şunları kaydetti:

"Dolmuşa bindiğim zaman hamile olduğum düşünülerek yer veriliyordu, bu durum çok zoruma gidiyordu. Özellikle mağazalarda beni hamile reyonuna yönlendiriyorlardı. Çoğu zaman mağazalardan alışveriş yapmadan dönüyordum. Şuan çok mutluyum. Önceden yürüyemiyordum, vücudum beni taşıyamıyordu. Şimdi çok aktifim, yapamadığım her şeyi, hareketi yapasım geliyor. Bedenimden adeta bir çocuk kadar kilo kalktı. Ev hayatım bile çok değişti. Ben mutlu olumca ailem de mutlu oldu."

Prof. Dr. Cem Kaan Parsak ise tüp mide ameliyatları konusunda kendilerine bir çok talep geldiğini, bu tür ameliyatların mutlaka çok iyi analiz edilerek yapılması gerektiğini aktardı.

Her hastanın tüp mide ameliyatına uygun olamayabileceğine dikkati çeken Parsak, "Bu ameliyatlar eğer hasta kriterlere uygunsa yapılabilir, yoksa hemen 'tüp mide ameliyatı yapalım' diyemeyiz. Öncelikle hastanın ameliyata uygunluğu çok önemli" ifadelerini kullandı.