Dülgergil, Osmaniye İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, anasınıfı öğrencilerine yönelik flor vernik uygulaması ve diş fırçalama etkinliğine katıldı.

AA muhabirine, diş sağlığı için florun önemli olduğunu vurgulayan ve Avrupa ülkelerinin çoğunda florun yaygın kullanıldığını ifade eden Dülgergil, şunları kaydetti:

"Flor, dişleri çürüğe karşı yüzde 55 oranında koruyan bir uygulamadır. Almanya'da bir doktor, 7 yaşındaki bir çocuğun iki süt dişinde çürük tespit ettiğinde hemen bir reçete yazar ve o çocuk çok yüksek dozda florlu macun kullanmaya başlar. Yani bu durumda florlu diş macunu yetmiyor, hekimler tarafından flor uygulaması tedavisi veriliyor. Bizim toplumumuzda ise maalesef flora karşı ciddi bir direnç var. Türkiye flora alışmalı. Unutulmamalıdır ki flor vardır, önemlidir, kullanılacaktır ve kullanılmaktadır."

Diş sağlığı için flor kullanılmasıyla ilgili kamuoyunda yanlış bilgiler dolaştığını, çürük ve diş eti problemlerinin 100 kişiden 98'inde görüldüğünü hatırlatan Dülgergil, şöyle devam etti:

"Avrupa'da diş sağlığı için yaygın olarak kullanılan florun, ülkemizde sinir hastalıklarına yol açtığına yönelik yanlış bir algı var. Böyle olsa, 1960'dan beri florun düzenli kullanıldığı Danimarka'da, sinir hastalıkları yaygın görülürdü. Yüksek dozda flor kemik harabiyeti yapabilir. Ama şimdiye kadar dünyada bununla ilgili çok az sayıda vaka vardır. Çürük, diş eti problemleri her 100 kişiden 98'inde görülüyor. Bunun önlenmesi gibi bir radikal çözüm varken bunu ileriki yaşlarda daha derin yaşamak doğru bir yaklaşım değildir." 

Etkinlikte, anaokulu öğrencilerine flor vernik uygulaması yapıldı.