Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kamil Türkmen, Elbistan'da zaman zaman hekim sıkıntısı yaşandığını bunun Türkiye'nin genel problemi oluğunu söyledi.

Türkmen, Tıbbi Hizmetler Başkanı Abdülkadir Göğremiş ile Elbistan Devlet Hastanesini ziyaretinde, yaptığı konuşmada, genel sekreterliğin bir yıl önce kurulduğunu ifade etti.

Sağlıkta dönüşümün 2002 yılında başladığını dile getiren Türkmen, kent genelinde 11 yılda sağlık alanında önemli değişimler yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Elbistan Devlet Hastanesinde psikiyatri kliniği açılacak. Yataklı tedavi yapılabilecek. Toplum Ruh Sağlığı ünitesi açılacak. Hazırlıkları tamamlandı. Uyku laboratuarı yapılacak. Alt yapıdaki eksiklerimizi tek tek tamamlamaya çalışıyoruz. Fiziki imkanları iyileştirmeye çalışıyoruz. Tasarrufa yönelik çalışmalarımız var. Sağlıkta tasarruf olmuyor. Sağlıkta 'tasarruf' dediğiniz anda hizmetten kesmiş oluyorsunuz. Bu açıdan tasarruf hakkımızı kullanmıyoruz. Biz daha verimli, kaliteli, üst seviyede sağlık hizmetini nasıl sunarız, bunun peşinde koşturuyoruz."

Türkmen, ilçede eksik kalmış bir nokta bulunduğunu bunu kapatmaya çalıştıklarını belirtti.

Elbistan'da tedavi olamayacak hasta kalmaması çaba gösterdiklerini aktaran Türkmen, "İnsanlar buradan Ankara'ya, İstanbul, Adana ve Gaziante gibi bir yerlere gitmek zorunda kalmasınlar. Biz sunulmayan hizmetlerin peşindeyiz. Elbistan'da sağlık alanında çok ciddi bir eksiğimiz yok. Zaman zaman bazı branşlarda hekim sıkıntımız oluyor. Hekim sıkıntısı Türkiye'nin genel sıkıntısıdır" dedi.

Elbistan'a yapılması planlanan 300 yataklı devlet hastanesinin projesine ilişkin de bilgi veren Türkmen, 15 Aralık'ta hastenenin ihalesinin yapılacağını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın konuyu yakından takip ettiğini dile getiren Türkmen, "Bu yatırım gerçekleştiğinde bölgeye çok ciddi bir hizmet yapılmış olacak. Ambulans helikopter hizmetimiz var. Amacımız ve hedefimiz buna ihtiyaç olmasın diye çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Göksun, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin sağlık merkezi Elbistan'dır. Buradaki sağlık hizmetini bu nedenle en üst seviyede sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyarette, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılaç da çalışmalar hakkıda Türkmen'e bilgi verdi.