Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Operasyon Müdürü Dr. Levent Sağdur,üniversiteli gençliğin ülke için gerekli olan 1 milyon 800 bin ünite kan için bir ''nefer'' gibi çalıştığını söyledi. 
     Sağdur, 2005'de uygulamaya başlanan ''Hedef 25'' projesiyle, 25 yaşına kadar olan genç nesli harekete geçirmeyi ve düzenli bir kan bağışıyla birlikte sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. 
     ''Hedef 25 Projesi, gönüllü kan bağışı ile hayat kurtaran gençlik hareketidir'' diyen Sağdur, şunları kaydetti: 
     ''Kan bağışının yanı sıra gençlere başta 'HIV' olmak üzere bulaşıcı hastalıklardan korumaya yönelik eğitim veriyoruz. Ayrıca, gençler arasında kan bağışı için gönüllülük hareketini sürekli canlı tutmak için üniversitelerde çalıştay ve toplantılar düzenliyoruz. Proje kapsamında öğrencilere 'sosyal sorumluluk bilinci ve gönüllülük', 'güvenli kan temini', 'güvenli yaşamın önemi' ve 'kişisel gelişim' konularında eğitimler veriliyor. 
     Katılımın her yıl değiştiği organizasyonda değişmeyen tek şey çoğalan gönüllüler sayesinde artan kan bağışı grafiğidir. Üniversiteli gençlik kan bağışı için iddialı projelere imza atmaktadır. Öğrencilerin büyük bir ciddiyetle sahiplendikleri 'Hedef 25' projesiyle Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programı için hazırladıkları 3 proje de uygun bulundu.'' 
     
     -''1 milyon sürekli kan bağışçısı hedefi'' 
     
     Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın temini için büyük bir gayret gösterildiğini hatırlatan Sağdur, ''Son 6 yılda üniversitelerden 9 bin 200 kan bağış kampanyasında, 350 bin ünite kan toplandı. Ama bizim hedefimiz 1 milyon 800 bin ünite kan'' diye konuştu. 
     Sağdur, öğrencilerin sadece kan bağışı faaliyetlerinde değil, güvenli yaşam ve kan bağışının önemine ilişkin eğitimlerde ciddi rol aldıklarını belirterek, ülkedeki bütün üniversitelerde gönüllü öğrencilerin desteğiyle örgütlendiklerini aktardı. 
     Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ''Hedef 25'' proje sorumlusu Hakan Aydemir ise üniversite gençliği olarak kan bağışına önem verdiklerini söyledi. 
     ''Sağlıklı bir hayat ve bir can kurtarma'' bilinciyle çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Aydemir, şunları kaydetti: 
     ''Projeyi basın aracılığıyla bütün gençlere duyurmaya çalışıyoruz. Türkiye'de 1 milyon sürekli bağışçı sağlamayı hedefliyoruz. Eğer gençler bu yaşta üniversitede kan vermeye başlarsa ve bu sürekli devam ederse hedefimize çok kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum.''