İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği programa katılan usta öğreti kadınlar, mesleki eğitim dışındaki zamanlarında sağlık gönüllüsü olarak görev yapıyor.

"Sağlıklı kadınlar sağlıklı bireyler" projesi kapsamında eğitim alan usta öğreticiler, hastalık ve sağlıklı yaşam konularında öğrendiklerini vatandaşlarla paylaşıyor. Toplumun tüm kesimlerine ulaşarak bir nevi sağlık gönüllüsü olarak çalışan kadınlar, kitlelerde yoğun olarak görülen hastalıklar konusunda bilgilendirme çalışmasına katılıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlığının Geliştirilmesi Şube Müdürü Şahin Yelek, halk sağlığında eğitimin çok önemli olduğuna işaret etti.

Hazırladıkları projeyle vatandaşlara daha kolay ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Yelek, şunları kaydetti:

"Eğitimlerimizde vatandaşlarla iç içe olan halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticilerimizi seçtik. Yaklaşık 350 usta öğretici ki bunların da yüzlerce öğrencisi var. Usta öğreticilerimiz aynı zamanda bir anne, kardeş ve abladır. Biz bu olaya geniş kitle mantığıyla bakıyoruz. Onlar burada öğrendiklerini önce kendi sınıfında sonra tanıdıklarına anlatıyor. Bir anlamda kitle mantığıyla sağlık eğitimi yapıyoruz."

Yelek, eğitimlerin, günün şartlarına göre ya da öne çıkan hastalık konularına göre değiştiğini aktardı.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Kılınçkıran da bünyelerinde görevli usta öğretici kadınların sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağladığını bildirdi.

Usta öğretici Ferda Kök ise sağlık programlarını çok beğendiklerini söyledi.

Sağlık konusunda öğrendiklerini öğrencileriyle paylaştığını belirten Kök, "Aldığımız bilgileri öğrencilerime aktarmada sınırlı kalmıyor, komşu ve tanıdıklarımıza anlatarak sağlık gönüllüsü gibi hareket ediyoruz" dedi.