Türkiye Yeşilay cemiyeti Kahramanmaraş temsilcisi Mustafa Timurbanga yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

Boşanmış aile çocuklarından tutunda, varlıklı fakat ilgisiz aile fertlerine kadar büyük bir kitleyi etkisine alan uyuşturucu bağımlıları düştükleri ortamın vahametini görüp tedavi merkezine müracaat ediyorlar, resmi rakamlara göre 2005 yılında alkol ve madde bağımlılığı tedavi ve eğitim merkezine (AMATEM) başvuran kişi sayısı 17.211 kişi iken bugün bu rakam 300.000 leri bulmuştur.

Yetkililere imdat diyoruz. Bir nesil göz göre göre heder oluyor. Bizim ananelerimiz, törelerimiz, terbiye mekanizmalarımız nerede kaldı. Bize ne oluyor?

Hali hazırda uyuşturucu ticareti yapan 27 000 kişi ceza evlerinde bulunmakla birlikte verilen cezalar yetersiz olduğu gibi ceza evlerinde ıslah konusunda yetersiz kalmaktadır.

Madde kullanım yaşının 9'a düştüğünü ifade eden Timurbanga “özenti, arkadaş kurbanı, bir kereyle  bir şey olmaz mantığıyla ilgisizlikten dolayı çocuklarımızı kaybediyoruz. Eğitim ve ilgi ile bu konunun üzerine gidilmeli. Bir diğer hususta halkın ekonomik yapısını düşündüğümüz kadar hiç olmazsa manevi hayatını da düşünmek zorundayız.