Bursa Süleyman Cura İlk ve Ortaokulu, toplumsal duyarlılığı geliştirme adına önce velilere mektup yazıp kan gruplarını öğrendi, ardından düzenlediği etkinlikle kan bankası kurdu.

Bursa Merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’nde bulunan Süleyman Cura İlk ve Ortaokulu, toplumsal duyarlılığı geliştirme ve bu konudaki gerekli bilinci oluşturma adına eğitim-öğretim çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda okul öğrencileri ‘Kan bankası oluşturma’ amacıyla öğrenci velilerine mektup yazdı. Yazılan mektuplarla kan grupları tespit edilen velilerle kan bankası kuruldu.

Bunun üzerine belirlenen kan bağışı gününde okula gelen Kızılay ekipleri, kan bağışı ve kök hücre bağışı etkinliği yaptı. Okul öğrencileri ise bu sırada kan alma ünitelerini gezerek kan bağışı etkinliğini takip etti. Bu sayede bulunması zor olan kan gruplarına da ulaşılarak Kızılay'ın kan bankası oluşturulmuş oldu.

Okul Müdürü Mustafa Sakarya, okul olarak Beşevler Mahallesi'nin pozitif yüzü olmak istediklerini belirterek, “Sorunların eğitimle çözüleceğine inanıyoruz. Bu nedenle velilerine yönelik her konuda gerekli bilgilendirmeler, eğitim seminerleri ve etkinliklerle duyarlı birer birey olmaları için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda okulumuzun imkanlarıyla çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca, Kızılay'la işbirliği içinde her yıl bu ve benzeri etkinlikler yapmaya, hayat kurtarma operasyonlarına ortak olundu.” dedi.