Elbistan İlçe Toplum Sağlığı Müdürlüğü (TSM) Tüberküloz Birimi tarafından Verem Eğitim ve Propaganda haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilere verem hastalığı anlatıldı.

TSM Tüberküloz Birimi sorumlusu Durdu Mehmet Özcan, Halk Eğitim Merkezi, Elbistan Ortaokulu ve Final Koleji'nde verem hastalığı, korunma yolları, alınacak tedbirler ve bu hastalık hakkında bilinçli olmak için eğitim verdi.

Verem'in solunum yolu ile akciğerlere giren bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirten Özcan, şunları söyledi: "En sık akciğerler olmak üzere tüm organları tutabilir. Verem bulaşıcı bir hastalıktır ve tedavi olunmazsa ölümle sonuçlanabilir. Dünyada her yıl 9 milyon kişi verem hastalığına yakalanmaktadır. Zengin fakir, genç yaşlı, herkeste hastalık yapabilir. Tedavi yöntemleri ise tedavisi olan bir hastalıktır ancak tedavisi uzun sürmektedir. Direnç gelişmemesi ve tedavinin başarısı açısından ilaçların bir gün bile aksatılmaması önemlidir."

Özcan, ilaçlarını düzenli kullanan hastaların veremi yakın çevrelerindeki kişilere de bulaştırma risklerini de ortadan kaldırdığını sözlerine ekledi.

Eğitim programlarının ardından öğrencilere hastalığı anlatan broşür dağıtıldı.