Medikal teknolojilerin hızla gelişmesi sayesinde daha önceleri mümkün olmayan birçok işlemin yapılabilmekte olduğunu dile getiren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sadullah Karun, yıllar öncesinde vücudu kalıcı anlamda güzelleştirmeye yardımcı olma amacı ile sadece ’karın germe’ ameliyatı yapılabilirken, daha sonra buna ’liposuction-liposakşın’ ameliyatının eklendiğini belirtti.
Karun, "Bu yöntem ile deride önemli bir yaralanma yapmadan karın, bacak, kalça ve kol gibi bölgelerde istenmeyen yağ dokuları traşlanabilmektedir. Liposakşın ile yağ deposu olan yağ hücreleri bölgeden uzaklaştırıldığı için aynı bölgede diğer bölgelere oranla yeniden fazla yağ birikmemektedir" dedi.
LİPOSUCTION AMELİYATI
Vaser liposakşın yönteminin, ameliyat sonrası oluşabilecek bazı komplikasyonları azaltmaya yardımcı olabildiğini belirten Karun, "Liposakşın ile önemli miktarda yağ alındığı durumlarda bu bölgenin derisinde oluşabilecek gevşeklik oluşmasını azaltmak amacı ile son yıllarda lazer teknolojisi işleme dahil edilmiştir. ‘Lazer Lipoliz-Lazer Liposakşın’ yönteminde, lazerin hem yağları eritmeye yardımcı, hem kanamayı azaltmaya yardımcı, hem de deri alt tabakalarında kollojen uyarımı yaparak deride gerginlik sağlamaya yardımcı olduğunu anlatan Op. Dr. Sadullah Karun, Lazer Lipoliz yönteminin özellikle kol, çene altı-gıdı ve bacak içlerinde oluşabilecek yağlanma ve deri gevşekliğini azaltmak için lokal anestezi altında, hastaneye bile yatmadan yapılabildiğini belirtti. Liposakşında kullanılan bir yöntemde; ’Su yardımı ile-Water assisted (WAL) yapılan Lİposakşındır’. Burada su püskürtme basıncı ile yağlar tutundukları yerden ayrılmakta ve aynı anda emilmektedir. Vücut şekillendirme sadece liposakşın yöntemi ile elde edilebilecek bir olgu değildir, Liposakşın ile belinizi, bacağınızı inceltebilirsiniz ama dolgunlaştırma istendiğinde başka yöntemleri de kullanmak gerekir. Liposakşın tek başına yetersiz kalır. Meme dolgunlaştırmada nasıl silikon protezler kullanılıyorsa vücuttan alınan canlı yağ dokusu da yüz ve vücut dolgunlaştırmada ve şekillendirmede kullanılabilir. Vücuttan alınan canlı yağ hücreleri dudak ve yanak dolgunlaştırmada kullanıldığı gibi son zamanlarda meme ve özellikle popo, kalça (Brazilian-Brezilya poposu) bölgelerini büyütmede sık kullanılır. Kullanılan yağ dokusunun bir kısmı vücutta ömür boyu kalır ve bu kalıcı olan yağ dokusunun miktarı ameliyatın başarısını etkiler. WAL yöntemi ile alınan yağ dokusunun enjeksiyonunda canlılık ve kalıcılık oranının arttığı bildirilmektedir. Günümüzde vücut şekillendirmede Liposakşın ve yağ enjeksiyonu sıklıkla kombine olarak kullanılmaktadır. Sonbahar-kış mevsiminde kalın giysiler vücudumuzun kusurlarını saklasa da bahar ve yaz aylarında sorunlar ortaya çıkmaktadır" dedi.