Yenimahalle Belediyesi, etkinlikler kapsamında İkinci Bahar dayanışma merkezlerinde yaşlılara ücretsiz işitme tarama testi uyguluyor.

Yaşlı yaşam merkezleri ile ilçe sınırlarında yaşayan emeklileri kucaklayan ve 2 bin 169 vatandaşın hayatına anlam katan Yenimahalle Belediyesi, 50 yaş üstü semt sakinlerine sahip çıkmaya devam ediyor. İlkem İşitme Cihazlarının katkılarıyla Yenimahalle İkinci Bahar Dayanışma merkezinde testlere start veren belediye ekipleri uygulamanın ilk gününde 100’e yakın vatandaşı testten geçirirken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da vatandaşlarla birlikte işitme testi yaptırdı. Vatandaşlarla sohbet ederek yaşlılarımıza son yıllarda yeteri kadar değer verilmediğini belirten Başkan Yaşar; gençlerin bu konuda biraz daha itinalı olmaları, toplumun, yerel ve genel idarelerin de yaşlılara sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Başkan Yaşar “Gücümüzün yettiği kadar hem sağlık hem sosyal alan konusunda yaşlılarımıza hizmet etmek bizim vazifemiz, Türk milletinin geleneği de İslam dininin bize emri de böyle.” dedi.

Karşıyaka İkinci Bahar Dayanışma Merkezi'nde de vatandaşların kulağına sevgi ve saygıyı fısıldayan belediye ekipleri 23 Mart Pazartesi günü de Gazi Mahallesi sakinleriyle buluşacak. Uzman kadrolar tarafından testten geçirilen vatandaşların işitme kayıplarının olup olmadığı, cihaz kullanımı gerektiren durum varsa kaybın giderilmesi için cihaz uygulamaları yaptırılacak.