Yenimahalle Belediyesi isteğe bağlı evde tedavi hizmetiyle ihtiyacı olan hastanın ayağına sağlık hizmeti götürüyor. Muhtaç, engelli, 65 yaş üstü ve sağlık hizmeti almak için sağlık kuruluşlarına gidemeyecek durumdaki tüm ilçe sakinleri için evde tedavi hizmeti uygulaması yapılıyor. Sağlık hizmeti hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında sağlık hizmetleri personeli tarafından veriliyor. 8 aydır evde sağlık hizmetinden yararlanan 83 yaşındaki Nazlı Karalı, “Personelin güleç yüzü bana yetiyor. Her gün gelip gerekli olan tüm kontrollerimi yapıyorlar. Bu projeyi kim başlattıysa Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

GÜNLÜK 7 HASTA BAKILIYOR

Belediye ekipleri her gün 7 hastanın evine gidip gerekli kontrollerini yapıyor. Hastaların pansumanından kullanacağı ilaca kadar kontrol eden görevliler, hastaların iyileşme sürecinde her aşamayı titizlikle inceliyor. Bugüne kadar 500’ün üzerinde vatandaşın yararlandığı hizmet, her geçen gün gelişerek devam ediyor.

HALK SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Sağlık hizmetlerinin doğrudan yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmamasına rağmen, belediyelerin gücü ölçüsünde bu konularda çalışma yürütmesi ve katkıda bulunmasının gerekliliğine dikkat çeken Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Benim için halk sağlığı birinci önceliktir” dedi. İnsan odaklı hizmetlerin yerel yönetimlerin olmazsa olmazlarından olduğunu aktaran Yaşar, “İnsan için eğitim ve sağlık temel haktır. Sağlık alanında önemli çalışmalar yaptık. Hayırsever vatandaşlarımız ile birlikte sağlık ocakları açarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ettik. Şimdi vatandaşlarımız evde tedavi hizmeti uygulamamız ile evlerinde tedavi ediliyor. Belediye imkanlarımız çerçevesinde Yenimahalle halkı için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ALO DOKTOR HATTI

Uzman doktorlar, Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 526 24 05 no’lu numarasını arayarak, evde sağlık hizmeti talebinde bulunan vatandaşların evlerine giderek hasta takibi yapıyor. Yapılan muayenelerin ardından hastaların periyodik olarak takibi gerçekleştiriliyor. Yenimahalle Belediyesi ekipleri gerekli çalışmaları ve tetkikleri yaptıktan sonra hastaları dahiliye, genel cerrahi ve romatoloji alanlarındaki uzman doktorlara yönlendiriyorlar. Evde Sağlık Hizmeti Ekibi’nde bir doktor, 2 hemşire ve acil tıp teknisyeni bulunuyor. Hiç bir ücret alınmaksızın yapılan hasta muayenesinde yaşlı, yatalak ve felçli bakımı, yatak yarası bakımı, serum takılması, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi, şeker ve tansiyon takibi yapılıyor. Evde sağlık hizmetinde yaşlı, yatalak, engelli, yatağa bağımlı engelli, kimsesiz ve obezite hastaların muayene ve tedavilerine öncelik tanınıyor.

VATANDAŞ MEMNUN

Evde sağlık hizmetinden yararlanan Yenimahalliler ise verilen hizmetten memnun. İhtiyaç durumunda ekiplerin hemen kendilerine yetiştiğini ve gerekli çalışmaları yaptığını aktaran vatandaşlar, “Herhangi bir ücret talep etmeden gelip derdimize derman oluyorlar. Allah tüm personelden ve bu projeyi başlatanlardan razı olsun” dedi.

8 aydır evde sağlık hizmetinden yararlanan 83 yaşındaki Nazlı Karalı da “Personelin güleç yüzü bana yetiyor. Her gün gelip gerekli olan tüm kontrollerimi yapıyorlar. Bu projeyi kim başlattıysa Allah ondan razı olsun” diye konuştu.