Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye Diyabet Vakfı Ankara Şubesi ve Diyabetle Yaşam Derneği yöneticilerini makamında ağırladı.

Türkiye Diyabet Vakfı Genel Sekreteri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Yetkin’in önderliğinde Yaşar’dan düzenleyecekleri 2 bin kişilik Diyabet Şöleni için destek isteyen konuklar, Yaşar’dan destek sözü aldı.

GENÇ DİYABETLİ SAYISI 22 BİNİ BULDU

Son zamanlarda artan diyabet hastalığına değinen Yetkin, Türkiye’deki diyabet gerçeğini rakamları ile ele alarak, "Türkiye’de diyabet hastası oranı 2010 yılına kadar yüzde 13,7 iken şu anda yüzde 20 civarındadır ve genç diyabet hastalarının sayısı yaklaşık 22 bini bulmuştur. Bu artış bilim insanları olarak bizleri tedirgin etmektedir. Bu nedenle halk bilinçlendirilmeli ve hastalığın başlangıcından itibaren tedaviye başlanmalıdır. Bu hastalık ilgilenildiğinde kolayca atlatılabilir bir hastalıkken, ilgilenilmediğinde organların kaybına neden olabilmektedir." dedi.

'ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ'

Şölen için her türlü imkanın sağlanacağını söyleyen Yaşar, gerekli talimatları vererek organizasyona destek verdi. Yaşar’a teşekkürlerini sunarak, Türkiye’nin en büyük diyabet etkinliğini düzenleyeceklerini söyleyen konuklar, her yaş grubundan diyabet hastalarının katılacağı şölende, diyabet hakkında bilgi verileceğini ve iyileşmede yol kat eden hastalara hediye armağan edileceğini belirtti. Şölenin 24 Mayıs’ta gerçekleşeceğini belirten Prof. Dr. Yetkin, Türkiye’nin dört bir tarafından diyabet hastalarını şölene davet ettiğini sözlerine ekledi.