Bütün günün yorgunluğunu çeken ayaklarınız için ne kadar bakım yapıyorsunuz? En az haftada 1 kez ayak bakımına vakit ayırmalısınız.

İşte yorgun ayaklarınızı dinlendirmenin 4 yolu:

- Ağrıyan ayakları dinlendirmek için, kaya tuzu ve bir çorba kaşığı adaçayı katılmış ılık suda ayaklarınızı 10 dakika bekletin. Bu uygulama aynı zamanda ayak kokularını ve terlemelerini de önler.

- Bir su bardağı ceviz içi, birer tatlı kaşığı karabiber otu ve kafuru iyice ezilerek toz haline getirilir. Sıcak su ile masaj yaptıktan sonra ağrıyan bölgelere sürülür.

- Bir su bardağı kuşüzümü ve bir çay bardağı sedef otu alınarak bir kaba konulur. Yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Elde edilen bu işlem ağrıyan bölgelere sürülür.

Zambak yağı formülü

- Üç avuç dolusu zambak ince ince kıyıldıktan sonra, zeytin­yağı dolu bir kavanoza konarak ağzı kapatılır. İki hafta süreyle güneşte dinlendirilir. Dinlendirilen kavanoz kaynar suyun içinde pişirildikten sonra ince bir tülbentle süzülerek zambak yağı elde edilir.

“Zambak yağı, bir güzellik ürünü olduğu kadar, bu yağ ile eller ovuşturulduğunda parmak uçlarından bileklere kadar uza­yan sinir ağrılarını da yok eder. Ayrıca soğan suyu, bal ve yumur­ta akı ile karıştırılarak krem haline getirildikten sonra akşam­dan yüzünüze de sürebilirsiniz.”