Hendek Belediyesi geleneksel yağlı güreşlerinin basın toplantısı yapıldı.
Hendek Belediyesi tarafından 18’nisi düzenlenen “Geleneksel Selman Dede Yağlı Güreşleri” 17 Temmuz Pazar günü yapılacak. Güreşlere çeşitli illerden ünlü başpehlivanlar katılacak. Güreşler öncesi Bayraktepe Tesisleri’nde basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısına 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, 2016 Selman Dede Güreş Ağası Talha Sunman, Ünlü Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ve çeşitli illerden baş ve başaltı pehlivanlar katıldı. Programın selamlama konuşmasını Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Başpehlivan Ahmet Kavakçı yaptı. Kavakçı, misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de bir konuşma yaparak, “İnşallah 18. sini düzenleyeceğimiz Selman Dede Yağlı Güreşleri sizlere ve ilçemize hayırlı olur. Ata sporumuz olan güreşlerimizin devamını diliyoruz. Güreşte ya yenecek ya da yenileceksiniz. İnşallah yenen de yenilen de güzel duygularla ilçemizden ayrılır. 25. Dönem Sakarya Milletvekilimiz yıllardır bu güreşleri geleneksel olarak sürdürdü, geleneğin devamını yapıyoruz. Bir ilçede yağlı güreş geleneğini sürdürmek ve devamını getirmek kolay bir şey değil. Hendek Belediyesi hem yağlı güreş hem de minder güreşinde gençlerimizin yetişmesi adına desteklerini veriyor. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.
25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında, “Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, bıraktığımız yerden çalışmalara devam ediyor. Ben de eski bir güreşçiyim. Ülke genelinde ilk üçlerde dereceler yaptım. Geleneksel Selman Dede Yağlı Güreşlerimizin bu yıl 18.cisi düzenleniyor. Sizleri Hendek’te ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hendek’te güreş İhtisas Kulübünü kurduk. Dünya ve Avrupa Şampiyonları yetiştirdik. Şu anda Güreş İhtisas Kulübünün İsviçre’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda üç güreşçisi var. Hendek güreşi seviyor. Hendek’te birçok başpehlivan yetişti. Dünya Şampiyonu Osman Kanbur, Ordulu Mustafa, Hendek’te yetişen ünlü başpehlivanlardır. Siz başpehlivanlarımız seyirciyi mutlu ettiniz, kıran kırana mücadele ettiniz. Selman Dede güreşlerinde hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
İnci ayrıca, “1967-1968-1969 yıllarında aslen Ordulu olup Hendek’te yaşayan merhum Ordulu Mustafa, dört yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olarak altın kemerin sahibi oldu. Ordulu Mustafa altın kemeri Hendekli bir esnafa satıyor ve o esnafımız yıllar sonra bu kemeri Hendek Belediyesi’ne teslim ediyor ve Bayraktepe de yapmış olduğumuz müzede sergileniyor. Esnafımıza da teşekkür ediyorum. Akyazı’da Ordulu Mustafa’nın heykeli ve güzel bir müze yapılırsa bu altın kemeri hediye edeceğiz “Diyerek, Selman Dede Yağlı Güreşlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.