Adapazarı Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapıldı.
Meclisin açılış konuşmasını yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin bir daha yaşanmaması dileğinde bulunarak, “Millet olarak 15 Temmuz’da büyük bir krizin eşiğinden döndük. Allah bir daha göstermesin. Şehirlerde darbeye karşı duran halkımızın büyük katkısı oldu. Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve tüm MHP grubuna teşekkür ediyorum. Darbeye en büyük darbeyi indirenlerden oldu. Milli iradenin yanında olarak devletin yanında oldu”dedi.
Gündem maddeleri dışında söz alan AK Partili meclis üyesi Selçuk Başyazıcı, 15 Temmuz’un tarifini yapmakta güçlendiklerini ifade ederek “Her ne olursa olsun bu bir vatana ihanettir. Tarif edilecek başka bir cümle yok. Habil ile Kabil savaşıdır. Bizim yerel yönetimler olarak 20’li yaşlara darbeyi anlatmamız aktarmamız gerekiyor. Bu konuda büyük sıkıntımız var. Eğer gençlerimiz bize Darbe nedir? Cunta nedir? Darbe olursa ne olurdu gibi soruları soruyorsa demek ki bizde bir eksiklik var. Gençlere geçmişte yaşananları iyi aktaramamışız. Sakarya tarihin yazıldığı topraklardır. 15 Temmuz’da yine bir tarih yazdı. Bu nedenle 15 Temmuz’la ilgili bir kompleks, bir park anıt olabilir” dedi.
MHP’li meclis üyesi Erkal Etçioğlu da, Demokrasinin Milli İrade’nin yerini tutmayacağını belirterek, “Şimdi ki gençliğe bu günleri ve geçmişimizi iyi anlatmalıyız. Bu darbe sadece Cumhurbaşkanına değil Türk Milleti’ne karşı yapılan darbedir. O nedenle Milli iradeyi savunmalıyız” diye konuştu. Gündem dışı konuşmalarda Çark Caddesi’nde yiyecek ve hazır gıda üzerine hizmet veren işyeri önünde çöp sızıntıları ve çevreye verdiği rahatsız edici koku dile getirilerek çözüm bulunması istendi. Konuyla ilgili talimat veren Başkan Dişli, Çark Caddesi’nin de belirli aralıklarla köpüklü suyla yıkatılmasını istedi. Başkan Dişli, yine gündem maddeleri dışında görüşülen beton makinelerinin çalışma saatleriyle ilgili talimat vererek, bu çalışmaların mümkün olduğu kadar saatli olmasına ve bir görevli Zabıta Memurunun kontrolünde yapılmasını istedi.